Rusya ile ilişkilerin yeniden normale dönmesinin iki ülke arasında duran ticareti yeniden canlandıracağını belirten İTHİB Başkanı İsmail Gülle, Tekstil sektörünün temmuz ayında 34 milyon dolara kadar çıkan ihracatını milyar dolar seviyesine çıkarması için yoğun bir çalışma içine girilmesi gerektiğini söyledi.
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin Temmuz ayı ihracatında yüzde 18.7’lik düşüşe neden olduğunu belirterek, Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olması kararının yeniden gözden geçirilmesini istedi.
Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi yaşadığı hain darbe girişimini, millet olarak bir araya gelerek bastırdığını belirten İTHİB Başkanı Gülle, "Türkiye’de artık yeni bir dönem başladı. Silahlı darbe girişimine karşı milletçe bir savaş verdik. Şimdi sıra ekonomik savaşta. Türkiye’nin beklemeye, uzun tatil yapmaya lüksü yok. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili belki turizm sektörü için nefes aldırmış olabilir ancak, Türkiye’nin genel ihracatında bir önceki yılın Temmuz ayına oranla yüzde 18.7’lik düşüş yaşattı. Bu yaklaşık 1.5 milyar dolar demektir. Şimdi Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olması düşünülüyor. İş dünyası olarak biz bunu istemiyoruz. Daha doğrusu kimsenin istememesi lazım. Çünkü, şimdi daha çok çalışmak, daha çok üretmek ve ihraç etmek zorundayız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelmesinin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri yeniden canlandıracağını da belirten Gülle, 100 milyar dolarlık bir ticaretten söz ediyoruz. Uzun süre Rusya pazarı birçok sektörde olduğu gibi tekstil sektörü içinde kapalı kaldı. 2015 yılının Ocak-Temmuz döneminde 304 milyon dolar olan Rusya’ya tekstil ihracatımız, bu yılın aynı döneminde 34.4 milyon dolara kadar indi. Sayın Erdoğan ve Putin’in görüşmesinin ardından yeniden pazarın açılacağını düşünüyoruz. Hazırlıklı olunması, fabrikaların çalışması lazım. Bu nedenle Hükümetimizin bayram tatilinin 9 güne çıkarılması konusunu yeniden gözden geçirmesini rica ediyoruz. Çünkü şimdi tatil zamanı değil, aksine daha fazla çalışma zamanı" diye konuştu