İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın "Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı" ve "Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri" mali destek programları başladı. Üniversiteler, belediyeler, kamu kurumları ve organize sanayi bölgelerinin yanısıra özel sektörün de faydalanacağı programlarda kâr amacı güden ve gütmeyen birçok proje öne çıkarken 2014 yılı programlarının, şehre ekonomik ve sosyal anlamda değer katması hedefleniyor.

2014 yılında başlattığı destek programlarında, başarılı kabul edilen kurum ve kuruluşlara hibe desteği sağlayacak olan İZKA, proje sahiplerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Söz konusu iki mali destek programında toplam 27 milyon lira verilirken şehrin ekonomisine 54 milyon lira girdi sağlanması bekleniyor. Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte sanayi bölgelerinin yatırım yönünden daha cazip hale geleceğini, ihtiyaç ve beklentilerin karşılanma yeterliliğinin geliştirileceğini kaydeden İZKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkan Vekili Dr. Fakı Ergül, katılımcılara projelerin uygulama süreci hakkında detaylı bilgiler verdi. Ergül, “Bilgi iletişim teknolojisi uygulamalarının geliştirilmesi, katılımcılık esaslı akıllı yerel yönetişim uygulamalarının yaygınlaştırılması, kamu ve yerel yönetim hizmetlerinin internet ve mobil teknolojiler üzerinden sunulmasını amaçlıyoruz.” dedi. Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na OSB'ler, küçük sanayi siteleri ve serbest bölgelerden 15, Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı'na ise 75 başvuru alındığını kaydetti. Projelerin eş finansmanları da dikkate alındığında Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'nın tamamlanmasıyla toplam 33 milyon, Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı'nın tamamlanmasıyla 21 milyon liranın İzmir ekonomisine kazandırılacağını kaydetti.

Destek alacak kurumlar: Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir İli Koyun Keçi Yetiştirici Birliği, Seferihisar Belediyesi, Menderes Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Aliağa Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bornova Belediyesi, İzmir Üniversitesi, Buca Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Narlıdere Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz Belediyesi, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Valiliği, İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, Bergama Organize Sanayi Bölgesi, İTOB Organize Sanayi Bölgesi, İZBAŞ, Tire Organize Sanayi Bölgesi, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi, S.S. İzmir Dökümcüler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Egebimtes, Doktar Tarım ve Hayvancılık, Adapa Bilgi Sistemleri, Bimar Bilgi İşlem Hizmetleri, Univera Bilgisayar, E-Çözüm Proje ve Danışmanlık Hizmetleri, Novega Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri, Siskon Endüstriyel Otomasyon Sistemleri, Teksav Teknoloji.