Bu yıl ilk kez yeni yerinde ve yeni ismiyle düzenlenen 38. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, katılımcı firmaların yüzünü güldürdü. Uzun yıllardır yurtdışı fuarları tercih eden önemli firmalar, "Shoexpo" ile birlikte İzmir’e döndü. Geçen yıl 14 ülkenin katıldığı fuara, bu yıl 32 ülkeden 200 alım heyeti geldi. Fuar İzmir’in sektöre büyük bir ivme kazandıracağına inandığını ifade eden İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, son yılların en muhteşem fuarı olduğunu söyledi.

38. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl ilk kez yeni mekanında, Türkiye’nin en büyük fuar tesisi Fuar İzmir’de düzenleniyor. Toplam 127 firmanın katıldığı ve 32 ülkeden profesyonel alıcıların getirildiği fuar, bu yıl yine ilk olarak "Shoexpo" adıyla yapılıyor. Fuara katılan firma ve sektör temsilcileri, bu yıl çok daha farklı bir heyecan yaşıyor.

32 ÜLKEDEN 200 ALIM HEYETİ

Hem organizasyondan hem de yeni fuar alanından çok memnun olduklarını dile getiren katılımcılar, birkaç yıl içinde Fuar İzmir’i tamamen dolduracak bir büyümenin planlarını yapmaya başladı. Son 10 yıldır yurtdışı fuarları tercih eden önemli firmalar da Shoexpo ile birlikte İzmir’e döndü. Geçen yıl 14 ülkeden profesyonel alım heyeti gelirken bu sayının 32’ye çıkması, profesyonel ziyaretçi sayısında ise ilk kez 8 binlerin hedeflenmesi, fuarın yükselen grafiğinin en önemli işaretleri olarak değerlendiriliyor. Fuar süresince Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Dubai, Ermenistan, Filistin, Güney Afrika, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İsrail, İsviçre, İtalya, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Meksika, Mısır, Moldova, Portekiz, Romanya, Rusya, Singapur, Sırbistan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün, Yeni Zelanda ve Yunanistan’dan gelecek alım heyetleri, Türk ayakkabı üreticileriyle buluşacak. Toplam 200 alım heyeti, fuarda iş bağlantısı yapacak.

KATILIMCILAR UMUTLU

Avrupa’da dahi böyle büyük bir fuar kompleksi görmediklerini dile getiren ayakkabı firmalarının yetkilileri, son yılların en başarılı fuarlarından birinin düzenlendiğini söylüyor. İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ata da fuarla ilgili şunları söyledi: “Shoexpo olarak açtığımız bu fuar, harika bir tesiste, aşağı yukarı 180 bin metrekare alanda kuruldu. Bu fuar, 8 bini aşkın ziyaretçiyle son yılların en muhteşem fuarı oluyor. Sektör tabii ki fuarlarla çizgisini yukarı doğru çıkarıyor. Yurtdışında birçok fuara gidiyoruz. Uzakdoğu ve Avrupa fuarlarına katılıyoruz. Şu anda Ortadoğu’nun en büyük fuar alanına sahip Fuar İzmir’in başarılı olacağına inanıyorum.”

‘GÖRDÜĞÜM EN İYİ FUAR TESİSLERİNDEN BİRİ’

Pehlivan Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan ise, “Yurtdışında da çok fuarlar gezdim. Fuar İzmir’in, gördüğüm en iyi fuar tesislerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Potansiyeli çok yüksek, ayakkabı sektörünün de potansiyeli çok yüksek. Birkaç sene içinde bu alanın tamamını doldurmayı hedefliyoruz. İzmir’e yakışır, eski fuarlarla kıyaslanamayacak kadar güzel bir fuar alanı olmuş.” dedi. Topbaş Ayakkabıcılık Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Topbaş da, “Fuarın güzel geçeceğini tahmin ediyoruz. Burası çok daha modern, çok daha güzel bir fuar alanı. Müşterilerimizden de çok güzel şeyler duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘İTALYA'DA DAHİ BÖYLE BÜYÜK BİR MEKAN YOK’

Gaspara Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Güvercin ise, “Mekan olarak Avrupa’da dahi böyle bir fuar alanı görmedim. İtalya’da da fuara katılıyoruz, orada dahi böyle büyük bir mekan yok. Gerçekten konum olarak da çok güzel. İnşallah ileride daha da güzel fuarlar geçireceğiz.” şeklinde konuştu.