Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında 11 şehit veren, İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Elmadere köyünü mesken tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Abla-Ağabey”leri, kardeşlerini bu yıl da yalnız bırakmayacak. Belediyenin 2007 yılından bu yana sürdürdüğü "Ağabey-Abla-Kardeş" projesi ekibi, geçen yıl olduğu gibi Elmadere'deki çocukları yalnız bırakmayacak. Her yıl köylere giderek eğitim ve sosyal hayatına önemli katkılar yapan genç gönüllüler, yeniden görüşme sözü verdikleri Elmadere'deki kardeşleriyle bir kez daha buluşacak. Öğrenci ve mezunlardan oluşan genç gönüllüler, sosyolog ve uzmanların da yer aldığı ekiple Elmadere’nin yanısıra Kocadere ve Arpaseki köylerine de gidecek. Çocuklarla sohbet edip oyunlar oynayacak, kişisel gelişimlerine destek olacaklar.

Proje kapsamında, gönüllülerin kış döneminde olanakları kısıtlı mahallelerde kardeşleriyle biraraya geldiğini, yaz aylarında ise İzmir ve çevresindeki köylere giderek sosyal destek verdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “İzmir Gönüllü Takımı, geçtiğimiz yıl Soma maden faciasının ardından 11 şehit veren Kınık Elmadere’ye giderek, köydeki kardeşlerini yalnız bırakmadı. Temmuz ayı boyunca her çarşamba, 2.5 saatlik yola rağmen çocukların acısına destek olmaya çalıştı. Bu yıl da köy projemize Kınık bölgesinden başlıyoruz. Ramazan ayı boyunca haftada bir gün Kınık Elmadere, Kocadere ve Arpaseki köylerine gidecek olan abla ve ağabeylerimiz, ağustos ortasına kadar da İzmir ve çevresindeki köylerde programlarını sürdürecek.” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "Abla-Ağabey-Kardeş" projesine, 18–30 yaş arası üniversite öğrencisi ya da mezunu gençler öncelikli olarak katılabiliyor. 16 ve 17 yaşlarındaki gençlerse ailelerinden alacakları izin kağıdıyla çalışmalara destek verebiliyor. Projede yer almak isteyen gönüllüler, Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’nın 293 40 39 ve 293 35 69 numaralı telefonları ile "http://gonulluyum.izmir.bel.tr", "www.facebook.com/gonulluyumizmir" adreslerinden bilgi alabiliyor.