İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ürün kalitesini ve toprağın verimini arttırabilmek için başlattığı ücretsiz toprak tahlili çalışmasına, Seferihisar’da devam edildi. İlçede, 307 toprak tahlili yapıldı.

Çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Turgut Mahallesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkan Vekili Ertuğrul Tugay’ın sorumluluğunda sürdürülen çalışmanın rapor toplantısına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi, muhtarlar, toprak sahipleri ve diğer vatandaşlar katıldı. Toplantıda, 2012 yılında kurulan Büyükşehir Belediyesi Toprak Analiz Laboratuvarı’nda çiftçinin gelirini arttırma, dengeli gübreleme ve toprak kalitesini koruma amacıyla 50 dekarın altındaki toprak sahiplerine ücretsiz yapılan toprak tahlilinin amacı ve sonuçları aktarıldı.

Başkan Soyer, burada yaptığı konuşmada, “Büyükşehir, tarımla ilgili yaptığı çalışmalarla tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Bayındır’dan çiçek alıyor, Tire’den süt alıyor. Üreticiyi koruyor, kolluyor, yaşaması için bütün imkanlarını seferber ediyor. Bugün de burada, üreticimizin kendi gücüyle altından kalkamayacağı 307 bahçe ve tarla toprağının analizi gerçekleştirildi. Şimdi çiftçimiz ne kadar gübre kullanması gerektiğini, neye ihtiyacı olduğunu ve daha kaliteli üretimi nasıl yapacağını biliyor. Köylünün tarlasıyla şehirlinin sofrası arasındaki bağın kopmaması, her şeyden önce sağlıklı nesiller yetiştirmek için çok önemli.” dedi.