İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada Stratejik Planı çerçevesinde Mordoğanlı kadınlara verdiği, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ programı tamamlandı. Eğitimde başarılı olan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Yarımada Stratejik Planı çerçevesindeki projeleri hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mordoğanlı kadınlara ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ verdi. İstihdam sağlayacak fikirlerin hayata geçmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile açılan eğitime katılanlar, hayallerindeki iş fikirlerini gerçeğe dönüştürme yolunda ilk adımı attı. Programı tamamlayan girişimciler sertifikalarını Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Dr. F. Aytuğ Balcıoğlu, Sosyal Projeler Şube Müdürü Semra Dinç ve KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri’in katıldığı törenle aldı.

Törende konuşan Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sosyal belediyecilik anlayışı ile yürüttüğü projeleriyle İzmir’de yaşayan girişimcileri ve özellikle de kadın girişimcileri desteklemesinden dolayı teşekkür etti. Karaburun’da yeni iş kollarında istihdam sağlanması için girişimcileri destekleyeceklerini kaydeden Çakır, katılımcılara KOSGEB’e yapacakları kredi başvuru sürecinde başarılar diledi.

145 GİRİŞİMCİYE EĞİTİM VERİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ise 2015 yılında açılan beş eğitim programından 145 katılımcının yararlandığını belirterek, "Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü’nün ücretsiz olarak düzenlediği bu eğitimlerden yararlanan katılımcılarımız, iş fikirlerini hayata geçirmek için önemli bir adım atmıştır. Çoğunluğu kadın olan katılımcılarımızın en kısa sürede KOSGEB kredilerinden yararlanarak işyerlerini açmalarını, özellikle de kadınlarımızın kendi işinin patronu olarak ekonomiye katkı sağlamalarını temenni ediyoruz.” dedi.

KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri de İzmir’de açılan girişimcilik eğitimlerine büyük destek veren ve yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, katılımcıları KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirdi ve başvurularda dikkat etmeleri gereken önemli noktaları açıkladı.