İzmir Genç İş Adamları Derneği’nin (İGİD) üniversiteler, kamu ve meslek kuruşlarının katkıları ile düzenlediği İzmir İnovasyon Ödülleri Yarışması'nın üçüncüsü başladı. 27 Nisan 2015’e kadar başvurulabilecek yarışmada İnovatif Fikir, İnovatif Ürün ve Kent için İnovasyon kategorilerinde ödüller verilecek. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) destekleyicileri arasında yer aldığı yarışma ile İzmir’de inovasyona yönelik farkındalığı geliştirmek, ekonominin üreten aktörlerinin dikkatini bu konuya çekmek, ar-ge ve inovasyona yönelik çalışmaları özendirmek amaçlanıyor.

İZKA koordinasyonunda hazırlanan İzmir Bölgesel Yenilik Stratejisi’nin işaret ettiği önemli ihtiyaçlardan birisi olan inovasyon konusunda farkındalığı geliştirecek bu yarışma, İGİD önderliğinde çok sayıda kurum ve kuruluşun katkısı ile düzenleniyor. Yarışmada çıkan iyi fikirler ve uygulama örnekleriyle inovasyonun daha çok KOBİ’nin öncelikleri arasına girmesi, bu konuya odaklanacak hedeflerin oluşturulması, İzmir’de teknoloji ve yenilik ekosisteminin geliştirilmesi sağlanacak.

İzmir 3. İnovasyon Ödülleri Yarışması’na müracaatlar, "www.inovasyonodulleri.com" sitesinden yapılacak. 2015 İnovasyon Ödülleri kapsamında, ekonomi ve bilim dünyasının tanınmış isimlerinden oluşan jürinin seçeceği projelere, üç kategoride toplam 11 ödül verilecek. Ödül töreni ise 21 Mayıs'ta, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.