İzmir, Almanya'nın başşehri Berlin'de 4-8 Mart 2015 arasında yapılacak ITB Berlin Turizm Fuarı için hazırlıklarını tamamladı. 3 Mart Salı günü hareket edecek heyette İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Şubesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Selçuk Belediyesi, Menderes Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Bergama Belediyesi, Selçuk Ticaret Odası, Bergama Ticaret Odası ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) yetkilileri bulunuyor. Fuarda, İZKA tarafından hazırlatılan ortak stantla İzmir tanıtılacak. İlgili kurum, kuruluş ve sektör temsilcilerine davet gönderilmiş, katılabilecek temsilcilerle toplantılar düzenlenerek fuara hazırlık yapılmıştı.

İZK Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, WTM Londra Turizm Fuarı, Hollanda Vakantiebeurs Turizm Fuarı ve İstanbul EMITT Turizm Fuarı’ndan sonra şimdi de dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin’e, İzmir standı altında yerel yönetim, sivil toplum ve özel sektör temsilcileriyle birlikte katılacaklarını söyledi. İzmir’i en iyi şekilde tanıtmak için yoğun bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Yılmazçoban, “İzmir’in Akdenizli kimliğini ön plana çıkaran bir stant tasarımı hazırlandı. İzmir’i, dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine anlatacağız. Standımızda yer alan turizm sektörü temsilcilerinin, fuar kapsamında gerçekleştirecekleri ikili iş görüşmeleriyle İzmir turizmine katkı sağlamalarını, standımızda gerçekleştireceğimiz tanıtım çalışmalarıyla da kentimizin turizm olanaklarını ve potansiyelini en iyi şekilde tanıtarak, İzmir'in marka bilinirliğini arttırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

2014 yılında 160 bin metrekare alanda 200 bin kişinin ziyaret ettiği ITB Berlin, dünyanın en büyük turizm fuarı olarak görülüyor. Turizm sektörü kuruluşları, müşteriler, tur operatörleri ve seyahat acentelerini biraraya getiren organizasyon, tanıtım açısından büyük fırsatlar sunuyor. Fuarda, 2014 yılında 180 ülkeden toplam 10 bin katılımcı yer aldı.