İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, fiziki projelere ve altyapı çalışmalarına ağırlık verdi. 2015’in ilk ayında, heyelan ve çökme riski taşıyan Cumhuriyet ve Yamanlar bölgelerinde toplam 136 metrelik istinat duvarı yapıldı. 17 mahallede yol, kaldırım ve köprü yenileme çalışmalarına hız verildi. Bir ayda 3 milyon liralık yatırıma imza atıldı.

2015 yılı bütçesini 187 milyon lira olarak belirleyen ve en büyük payı altyapı çalışmalarına ayıran Karşıyaka Belediyesi, 2015 yılına da hızlı girdi. Kültürel ve sosyal projelerin yanısıra altyapı çalışmalarına da önem veren belediye, eşzamanlı olarak 17 mahallede bakım, onarım ve yenileme çalışmaları başlattı. Özellikle yüksek mahallelerdeki heyelan ve kayma riskine karşı Yamanlar ve Cumhuriyet’te toplam 136 metrelik istinat duvarları yapıldı. Su baskını ve taşma ihtimali bulunan bölgelerde ise yol asfaltlama ve kaldırım çalışmalarına hız verildi.

Karşıyaka’yı daha yaşanabilir ve konforlu bir yer haline getirmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Akpınar, “Karşıyakalıların yarınları bugünden daha güzel olsun diye çalışıyoruz. Halkın can ve mal güvenliğini sağlayacak yatırımlara ara vermeden devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen talep ve öneriler doğrultusunda daha güzel, daha modern ve huzurla yaşanabilir bir Karşıyaka oluşturmak için gece gündüz demeden, ara vermeden, hep aynı azim ve kararlılıkla çalışacağız. Sel felaketlerinin yaşanmaması, afetlerin can alıcı olmaması için gayret gösteriyoruz.” dedi.