Mobilya sektörünün genç ve dinamik vizyonu, Türkiye'nin en kapsamlı sektörel organizasyonu MODEKO 2015-26. İzmir Mobilya Fuarı'nda ortaya koyulacak. İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 25 Şubat 2015 tarihinde açılacak fuar, seçkin markaların yeni dönem koleksiyonlarını profesyoneller ve nitelikli alıcılarla buluşturacak. Fuara 192 firma, 200’ü aşkın markasıyla katılacak. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, özgün ve şık tasarımlarıyla, uygun fiyat politikalarıyla katılımcılarının, mobilya pazarındaki trendleri belirleyeceklerini söyledi.

Fuarı, oda ve derneklerin işbirliğiyle Efor Fuarcılık düzenleyecek. Geçen yıla oranla yüzde 15 büyüyen MODEKO, sektör ve paydaşlarına beş önemli işgünü fırsatı sunacak. Mobilya mağazaları, zincir mağazalar, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, profesyonel satın alma yetkilileri, bayiler, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar, taahhüt firmaları ve mobilya yan sanayi üreticilerini katılımcılarıyla buluşturacak organizasyon, önemli iş bağlantılarına evsahipliği yapacak. Katılımcı firmalar, imal ettikleri koleksiyonları ilk kez görücüye çıkaracak. Fuarda modern ve klasik mobilyalar, eskitme ve modüler mobilyalar, masa, sandalye, kanepe ve koltuklar, bebek ve genç odaları, yatak ve yatak setleri, ofis mobilyaları, mutfak mobilyası, bahçe mobilyaları, ev dekorasyonu ve aksesuarları ile aydınlatma ekipmanları sergilenecek. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1A, 1B-2-3 ve 4 numaralı sergi salonlarının tamamının kullanılacağı fuarda, büro mobilyaları için özel bir bölüm ayrılacak.

Genel Müdür İşleyen, Türkiye'nin seçkin markalarının yeni dönem koleksiyonlarını profesyoneller ve nitelikli alıcılarla buluşturacaklarını söyledi. İşleyen, “Kaliteden ödün vermeden, modern teknolojiler kullanarak dünya trendlerini kendi kültürümüzle yorumlayıp uluslararası standartlarda mobilya üreten katılımcılarımız, bir kez daha vizyona MODEKO ile çıkacak. Özgün, şık tasarımlarıyla ve uygun fiyat politikasıyla mobilya pazarında trendleri belirleyecekler. Yaşam alanlarına şıklık ve estetik katacak tasarımları görmek için Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyonelleri ve nitelikli alıcılar, fuarımıza büyük ilgi gösterecekler. Yurtiçi ve yurtdışından alım heyeti düzeyinde katılacak girişimciler için özel programlar oluşturduk. Hedefimiz, beş gün süreyle sektörün nabzının atacağı fuarda, büyük iş bağlantılarının gerçekleştirilmesidir. Geçmiş yıllarda bunu başardığımız için organizasyonumuz, sadece geçen yıla oranla yüzde 15 büyüdü.” diye konuştu.