İzmir Ticaret Borsası (İTB) Genel Sekreteri Turan Sökeli’nin Ekim 2014'te vefatının ardından boşalan yere, Dr. Erçin Güdücü atandı. Güdücü, görevine 9 Şubat 2015 tarihinde başladı.

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Merhum Genel Sekreterimiz Turan Sökeli, kurumumuza çok uzun yıllar kıymetli hizmetler verdi. Kendisinden kalan emaneti en iyi şekilde taşıyacağına inandığımız ve borsa camiasının da yakından tanıdığı bir arkadaşımızın genel sekreterlik makamına atamasını gerçekleştirdik. İnanıyorum ki kendisiyle yaşayacağımız uyumlu bir çalışma süreciyle birlikte borsamızı hep birlikte çok daha ileriye taşıyacağız.” diye konuştu. Genel Sekreteri Erçin Güdücü de, “Geçmiş bilgi ve tecrübe birikimimi, bundan böyle İzmir Ticaret Borsası için kullanacağım. Kendimi yuvaya dönmüş gibi hissediyorum.” dedi.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın (VOB) kuruluşundan Borsa İstanbul ile birleşme aşamasına kadar bu kurumda Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak görev yapan Dr. Güdücü, VOB’daki görevinin ardından ING Bank’ta İzmir Veri Merkezi Yöneticisi olarak çalıştı. Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Yönetim Bilişim Sistemleri konusunda parttime öğretim görevlisi olan Güdücü, TOBB’un TOBB-Net projesinde grup müdürlüğü görevinde de bulundu. Vadeli İşlem Eğitim ve Danışmanlık şirketinde direktörlük de yapan Güdücü, 1996-1998 yılları arasında İTB Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge Müdürü olarak görev aldı.