İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, üyelerinin, girişimcilere en çok destek veren kurumlardan olan KOSGEB’in desteklerinden daha hızlı ve kolay faydalanabilmesi için “KOSGEB Danışma Masası” açtıklarını bildirdi.

Demirtaş, oda olarak İzmir’de girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, girişimcilik fikrinin yaygınlaştırılması ve girişimcilere yol gösterici faaliyetlerin artmasına yönelik pek çok çalışma yaptıklarını söyledi. Bu çalışmalarda KOSGEB’in çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, “KOSGEB, küçük ve orta boy işletmelerimize (KOBİ) en fazla destek ve teşvik sağlayan kurumların başında geliyor.” dedi. Bugüne kadar KOSGEB teşvik ve desteklerine yönelik danışmanlık hizmeti verdiklerini, işbirliği halinde "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimleri düzenlediklerini ve KOSGEB Genel Destek Programı kapsamında bulunan “Yurtdışı İş Gezisi” desteğiyle üyelerine yönelik organizasyonlar yaptıklarını kaydetti.

KOSGEB ile ilgili hizmetlerine yeni bir halka eklediklerini aktaran İZTO Başkanı Demirtaş, “KOSGEB Başkanı Recep Biçer, 26 Ağustos 2015’te İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri, İzmir Güney Müdürü Recep Özçevik ve Teknoloji ve Yenilik Dairesi Başkanı Murat Arıkan ile odamızı ziyaret etmişti. Bu ziyarette, odamız bünyesinde bir danışma ofisi açılması konusunda Sayın Biçer'le anlaştık. Hemen arkasından harekete geçtik. Burada görev alacak olan arkadaşlarımız, KOSGEB İzmir Kuzey Müdürlüğü’nde detaylı eğitim aldılar ve ardından da odamız bünyesinde KOSGEB Danışma Masası kuruldu.” dedi.

‘ÜYELERİMİZ TEŞVİK VE DESTEKLERE DAHA YAKIN OLACAK’

KOSGEB Danışma Masası ile üyelerinin teşvik ve desteklere daha yakın olacağını belirten Ekrem Demirtaş, “Üyelerimizin KOSGEB veritabanına kaydolması, teşvik ve desteklere ilişkin başvuru koşulları, hazırlanması gerekli olan evraklar, beyanname doldurulması, iş planı hazırlama, proje planı vb. konularda aklınızda kalan soru işaretlerini, odamız çatısı altında uzmanlarımız eşliğinde gidereceğiz ve KOSGEB’e başvurularınızın eksiksiz yapılmasını sağlayacağız. Böylece üyelerimiz, gerekli işlemleri çok daha hızlı yapacaklar, takıldıkları noktada biz yollarını açacağız. KOSGEB teşviklerinden yararlanmak isteyen tüm üyeleri odamıza bekliyoruz.” diye konuştu.