İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in vergisine sadık bir şehir olduğunu ve vergi geliri rakamlarının arttığını söyledi. İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Demirtaş’ı ziyaret etti. Engin, hafta programı hakkında bilgi vererek, Demirtaş’ı düzenledikleri faaliyetlere davet etti.

Gelişmiş toplumlarda ve köklü devletlerde verginin en önemli gelir kaynağı olduğuna dikkat çeken Ekrem Demirtaş, "Bizim görevimiz, kazancımızın vergisini vermek. Rakamlar da İzmir’in bu konudaki hassasiyetini ortaya koyuyor. İzmir, vergisine sadık bir kent.” diye konuştu. İzmir'in geçen yıl Kocaeli'yi geride bırakarak Türkiye'nin en çok vergi tahsil eden ikinci ili olduğunu sözlerine ekleyen Demirtaş, “2014 yılında İzmir'in 45 milyar 484 milyon 684 bin lira olarak hesaplanan vergi gelirlerinin 39 milyar 853 milyon 934 bin lirası tahsil edildi ve tahsilat oranı yüzde 87,6'ya ulaştı. Bu rakamlar aynı zamanda İzmir’in büyük potansiyelini de ortaya koyuyor.” diye konuştu.

Vergi Dairesi Başkanı Engin ise verginin önemini toplumun bütün kesimlerine anlatarak sağlıklı bir vergi bilinci oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi. Engin, “Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, toplumsal refahın arttırılması amacıyla adalet, tarafsızlık ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda verginin önemini tüm kesimlere benimsetmek, mükelleflerimizi bilinçlendirmek, kayıtlı ekonomiyi teşvik etmek ve vergi gelirlerimizi arttırmak amacıyla çalışıyoruz. Tüm sivil toplum örgütlerinin desteğini bekliyoruz. İzmir Ticaret Odası, bu konuda bizim en büyük işbirlikçilerimizden. Bize verdikleri destek nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.