Türkiye’nin sektöründe tek ihtisas fuarı olan 6. Olivtech ve 7. Ekoloji İzmir, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Sektör temsilcilerini buluşturan çifte fuar açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, organizasyonların Ege ve İzmir’in tanıtımında önemli bir rol oynadığını söyledi.
Fuar İzmir’de çifte açılış heyecanı yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen Olivtech-6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir-7. İzmir Organik Ürünler Fuarı kapılarını açtı. Zeytin ve zeytinyağı sektöründe Türkiye’nin tek ihtisas fuarı olan Olivtech ile Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı fuarı Ekoloji İzmir’in açılışı, Fuar İzmir’de gerçekleştirildi. Sade bir törenle yapılan açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, oda ve borsa temsilcileri ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.
Başkan Kocaoğlu, açılış töreninin ardından katılımcıları ziyaret etti. Olivtech fuarında zeytin ve zeytinyağı endüstrisine dair yeni teknolojileri ve çalışmaları yerinde inceleyen Kocaoğlu, katılımcıları ziyaret ederek zeytinyağı tattı. Ekoloji İzmir’i de gezen Kocaoğlu, organik gıdalardan tekstil ürünlerine kadar stantları yerinde inceledi, organik ürünleri tattı.
“TANITIM DA İHRACAT DA ARTACAK”
Fuar turu sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesinin standında konuşan Başkan Kocaoğlu, “Türkiye’nin her yanından, çok önemli bir katılım var. Ege’nin her noktasından zeytin üreticilerinin, zeytin üretimiyle ilgili ekipmanların, aletlerin yer aldığı bir fuardayız. En önemli firmalarımız burada. Herkese katılımları için teşekkür ediyorum. Çanakkale’den Fethiye’ye kadar olan bölge Türkiye’nin en fazla zeytin üretimi yapılan alanı. Fuarımız Türkiye’deki zeytincilerimizin ve üreticilerimizin, yurt dışından gelecek olanların buluşma noktası. Herkes son derece memnun. Bu fuarları biz devam ettirdikçe, Türkiye ve Ege zeytini hem Türkiye’de hem de dünyada daha fazla tanınacak ve ihracatımız artacak. İzmir Büyükşehir Belediyesinin dağıttığı fidan ile zeytin ve zeytinyağı üretimi de artacak. Hedef olarak seçtiğimiz yerel ve kırsalda kalkınma gayemize tüm ülkemizle beraber ulaşmış olacağız” diye konuştu.
“BAŞINDAN BERİ DESTEKLİYORUZ”
İzmir’de, yıllar önce başlattıkları organik tarım üretiminin hızla yayıldığını anlatan Kocaoğlu, şunları söyledi:
“Hem giyim hem de yiyecekte gelecek organikte, iyi tarımda. Başından beri bunu destekliyoruz. Geçmişte bu alanda çok az firma vardı. Bugün organik fuarımıza 113 firma katılıyor. Umarız seneye bunu artırarak devam ederiz. Bu iki fuarımıza seneye başka zenginlikleri de ekleyerek zeytinyağı ve organik fuarlarımızı da aynı mermer, gelinlik, mobilya, ayakkabı fuarları gibi başarılı fuarlardan bir tanesi yapmak istiyoruz. Geçen yıla oranla daha fazla katılım var, daha da başarılı olacağız. Biz de daha fazla alıcı getirerek, ziyaretçi getirerek fuarlarımızın gelişmesini destekliyoruz.”
Profesyonel ziyaretçi girişlerinin ücretsiz olduğu fuarlar, son tüketiciler için 27-28-29 Nisan’da 10 TL, 30 Nisan Cumartesi günü ücretsiz olacak. Ziyaretçiler tek bir bilet ile iki fuarı birden gezebilecek. Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak ve alanında uzman birçok değerli konuğu ağırlayacak olan fuarların ziyaret saatleri, 10.00–19.00 arasında gerçekleşecek.