İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) 2014 yılında başlattığı “Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı”, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) düzenlenen imza töreniyle basına tanıtıldı. Destek programı kapsamında İzmir’deki organize sanayi bölgelerine, toplam 15 milyon 277 bin liralık kaynak aktarılacak.

Törene İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak ile İZKA Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra toplantıya mali destek programından faydalanacak sanayi bölgelerinin yöneticileri ve temsilcileri de katıldı. organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler ve küçük sanayi siteleriyle hayata geçirilecek projelerde, bölgelerin mevcut durumunun iyileştirilerek altyapısının güçlendirileceğini kaydeden Vali Toprak, iki yıl içerisinde tamamlanacak projelerin, İzmir ekonomisini kalkındırarak bölgenin yatırım ortamını ve istihdamı arttıracağını söyledi. Değerlendirmeler sonucunda 11 projenin başarılı bulunduğunu ve tamamının değerlendirme neticesinde başarılı olması sebebiyle ek kaynak aktarılarak hepsinin desteklenmesine karar verildiğini açıklayan Toprak, toplam 15 milyon 277 bin TL’lik tahsis aktarılacağını kaydetti. Vali Toprak, “Başarılı bulunan projelerin başarılı bir biçimde hayata geçirilmesiyle birlikte İzmir’in sanayi altyapısı, yatırımcıların ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda geliştirilecek, bölgemiz sanayi alanında güçlü bir çekim merkezi haline gelecek.” diye konuştu. İzmir’in sosyal ve ekonomik kalkınması için çalışan İZKA'nın, bugüne kadar toplam 11 mali destek programına doğrudan teklif çağrısı yoluyla 165 milyon TL kaynak tahsis ettiğini kaydeden Toprak, yürütülmekte olan beş güdümlü proje ve uygulaması tamamlanan iki doğrudan faaliyet desteği programıyla birlikte toplam tahsis edilen kaynağın 190 milyon TL olduğunu aktardı.

Sanayinin gelişmesinde organize sanayi bölgelerinin önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve İZKA Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar ise, “Sanayimizin gelişmesi OSB'lere bağlı. Bu bağlamda OSB'ler bizim gözbebeğimiz. Gelişen ve büyüyen OSB'ler, sanayiyi güçlendirmenin yanısıra istihdamı da arttıracaktır.” dedi.