İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen MODEKO 2015-26. Mobilya Fuarı'nın katılımcılarını ziyaret etti. Ege Bölgesi ve Türkiye'deki üreticiler için fuarın dünyaya açılan bir pazar ve kapı etkinliği olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, İzmir'i fuarcılığın açık ara merkezi yapmak için herkesin desteğini beklediklerini söyledi.

Türkiye ve dünyanın önemli sektör organizasyonları arasında yer alan MODEKO, yerli ve yabancı profesyonellerin büyük ilgisini çekti. Mobilya mağazaları, zincir mağazalar, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, profesyonel satın alma yetkilileri, bayiler, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar, taahhüt firmaları ve mobilya yan sanayi üreticilerinden oluşan çok sayıda nitelikli alıcı MODEKO'ya akın etti. Yoğunluk sebebiyle otel bulmakta zorlanan ziyaretçiler, programları dahilinde katılımcı stant ve üretim alanı ziyaretlerini sürdürüyor. Fuar kapsamında yapılan iş bağlantıları da sektörün yüzünü güldürdü.

Başkan Kocaoğlu'na stant ziyaretlerinde Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, Yönetim Kurulu Başkanı Doğan İşleyen ve İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir nezaret etti. Katılımcıları tek tek ziyaret ederek başarı dileyen Kocaoğlu'na üreticiler, İzmir'i mobilyanın başşehri yapmak için işbirliğini arttırma çağrısında bulundu. Kocaoğlu da her zaman üreticinin yanında olmaya ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

‘MODEKO'YU EN YÜZDE 40 BÜYÜTMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Genel Müdür İşleyen ise yeni fuar alanında İzmir Mobilya Fuarı'nı en az yüzde 40 büyütme hedefinde olduklarını ifade etti. Yeni fuar alanında iki üç kat daha fazla alan kullanmak istediklerini belirten katılımcılar, Kocaoğlu'na burası hakkında merak ettikleri soruları yöneltti. Kocaoğlu, “2015 yılını, yeni fuar alanımızın açılışıyla birlikte İzmir fuarcılığı için bir dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz. İzmir fuarcılığını, bugün bulunduğu hollerden katbekat fazla büyütmeye çalışacağız. Bunu tabii ki İzmirli hemşehrilerimiz ve sektör temsilcilerimizin desteğiyle yapacağız. Ege Bölgesi ve Türkiye’deki üreticilerimiz açısından burası dünyaya açılan bir pazar, bir kapı etkinliği. Herkesin desteğini bekliyoruz. İzmir fuarcılığı zaten merkezî ama bu özelliğini daha da geliştireceğiz. Altyapı eksiklerimiz bitti, 25 Mart’ta hem Fuar İzmir’in hem Mermer Fuarı’nın açılışını birlikte gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.