KOSGEB'in "Her Cuma Bir İşletme Açıyoruz" projesi kapsamında, İzmir'in Bayraklı ilçesinde, girişimci Çiğdem Erkol'un işletmesi törenle açıldı. Törende konuşan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, İzmir’de kadın girişimcilerin daha cesur olduğunu belirterek, her türlü engeli aşarak KOSGEB’den aldıkları destekle işletmelerini kurduklarını söyledi.

Kadınların iş dünyasında daha faal rol alması için çalıştıklarını belirten Çanakçı, devletin bu konuda önemli destekler verdiğini aktardı. Çanakçı, "Kadınlarımızın istihdam yaratması, iş dünyasına girmesi işsizliği önleme konusunda yapılan önemli bir katkıdır. Bugün açılışını yaptığımız işletme, bir kadın girişimcimize ait. Bu durum bize ayrı bir mutluluk vermektedir.” dedi. Kadın girişimci sayısının cumhuriyet dönemindeki en üst seviyesine ulaştığını kaydeden Müdür Çanakçı, “Cumhuriyet döneminden bu yana son 10 yılda kadın girişimci sayısı 100 bin kişiye ulaştı. Bu bir rekor. Kadınlarımıza girişimcilik konusunda ciddi destekler veriliyor. Teşvik oranları yüzde 70'ten yüzde 80'e çıktı. Bu durum iş hayatına girmek isteyenlere büyük katkı sağlayacak." diye konuştu.

Bornova Kaymakamı Kadri Canan ise, "İş, aş demektir. Hepimiz bir şeyler üreterek evimize ekmek götürüyoruz ve çocuklarımızın, vatanımızın ve milletimizin geleceği için çalışıyoruz. KOSGEB'in verdiği destekle bir işyeri açıyoruz. Devletin sıcak ve şefkatli elini görüyoruz. İşletmeyi açan arkadaşımıza başarılar diliyorum. İstihdama yönelik çalışma yaptığınız için tebrik ediyorum." dedi. İşletme sahibi Erkol da istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını belirterek, butik ve restoran konseptini geliştireceklerini söyledi.