İDO'ya rakip olarak kurduğu BUDO ile Bursa ve İstanbul arasındaki deniz taşımacılığı hizmeti veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Gölü’nde yolcu taşımak üzere bir yolcu gemisi satın aldı. Gemlik’e demirleyen geminin yapılan son kontrollerin ardından İznik Gölü’ne nakledileceğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İznik ile Orhangazi arasında gerçekleştirilecek yolcu taşımacılığıyla, Bursa’da bir anlamda şehir hatları taşımacılığı yapacağız. Yıllardır hemşerilerimizin konuştuğu fakat faaliyete geçirilemeyen bir hizmet daha, böylelikle hayat bulmuş oluyor." dedi.

Başkan Altepe, Gemlik Limanı’na demirleyen yolcu gemisinde incelemelerde bulundu. Seçimlerde verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Altepe, İznik’le Orhangazi arasında gölden taşımacılık yapacak, ulaşıma katkı sağlayacak yolcu gemisini Bursa’ya getirmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Başkan Altepe, şunları kaydetti: "İznik Gölü’nün tam anlamıyla yaşanabilir hale getirilmesi konusundaki çalışmaları bütünlük halinde sürdürüyoruz. İznik ve Orhangazi sahillerini sil baştan düzenliyoruz. Atıkların göle bırakılmaması için arıtma tesisleri kuruyoruz. Küçük bölgelerde paket arıtma sistemleriyle kirliliğin önüne geçmeye çalışıyoruz. İnşallah Keramet Kaplıcaları’nı da değerlendireceğiz. Buradaki çalışmalar çerçevesinde ortaya çıkartılan 1500 yıllık kilise de su altı müzesi haline getirilecek. İnşallah yapacağımız çalışmalarla birlikte İznik Gölü ve çevresi, pırıl pırıl bir hal alacak."

Altepe, İznik Gölü’nün canlandırılmasındaki en önemli etkenlerden birisinin de gölde yapılacak yolcu taşımacılığı olduğunu kaydetti. Konunun yıllarca konuşulduğunu fakat faaliyete geçirilemediğini, şimdi bu hayalin gerçek olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Gemimiz de geldi. Hazırlıklar yapılıyor. İnşallah Gemlik’ten İznik’e aktarılacak. İznik Gölü’nde, bununla turlar yapılacak, geziler düzenlenebilecek. Talep arttıkça gemi sayısını da artıracağız. Hemşerilerimizin beklentilerini karşılamaktan dolayı mutluyuz." diye konuştu.