Aşırı sağ Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, rublede yaşanan dalgalanmayı önlemek için Sovyet dönemi kur sistemine geçilmesini istedi.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’da ekonomik krizle mücadele paketi ile ilgili tartışma sırasında konuşan Jirinovski, “Bugün dolar 70 rubleye dayandı. Sovyet döneminde olduğu gibi doları 65 kapeke sabitleyin. Her şey güzel olacak.” önerisinde bulundu.

Sovyetler Birliği döneminde dolar 65 kapek olarak sabitlenmişti. 1 ruble 100 kapek yapıyor.

Ülke dışına nakit çıkışı ile ilgili sınırlamaların ve yasakların getirilmesini de isteyen Jirinovski, Washington’ın ekonomik kriz çıkararak Rusya’yı Üçüncü Dünya Savaşı’na çekmek istediğini iddia etti.

Jirinovski’nin popülist ve Batı karşıtı söylemleri Rusya’da sıkça gündeme geliyor. Özellikle göçmenlere karşı politikaları Rusya’da belirli bir destek de buluyor. Jirinonski’nin partisi 1993’den bu yana parlamento seçimlerinde yüzde 10’dan fazla oy alarak Duma’ya girmeyi başarıyor.

Jirinovski, parti internet sayfasından yaptığı açıklamalarda da ABD’nin Birinci Dünya Savaşı’ndan 40 yıl önce 3 dünya savaşı planladıklarını, amaçlarının da Rusya’yı yıkmak olduğunu iddia etmişti.