Yaklaşık bin üyeye sahip Attarlar Odası'nın 10 Ocak Cuma günü yapılması gereken Genel Kurul Toplantısı çoğunluk sağlanamadığı için 16 Ocak Perşembe günü çoğunluk şartına bakılmaksızın 12 Şubat Stadı karşısındaki Paris Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek. "Bu yarışta ben de varım" diyerek yola çıkan 38 yaşındaki başkan adayı ve 15 yıllık esnaflığının yanı sıra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde de ikinci sınıf öğrencisi olan Hamdi Kabalcı, Kervanhan'da yaptığı basın toplantısında neden aday olduğunu ve projelerini şöyle açıkladı: "Buradan Attarlar odasına kayıtlı esnaf kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bir arkadaşınız, bir kardeşiniz olarak sizlerden aldığım güçle, sizlerle beraber oda başkanlığına aday oldum. Hedefim yıllardır ihmal edilmiş bu güzelim odamıza kayıtlı tüm esnaf kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesidir. Yüksek teveccühünüz ile bana vereceğiniz yetki aslında sizlerin gücü ve söz hakkınız olacaktır. Üyelerimizin gözü kulağı ve sözleri olmak için aday oluyorum. Tek isteğim ve dileğim, hakkını alan, sorunları çözülmüş, işleri yolunda Esnaflar. Altı Maddelik Hizmet Planımızla; Bizler büyük bir aşkla ve şevkle odamızın yönetimine talibiz.

GÖREV ANLAYIŞIMIZ

Sürekli gelişme ve gelişime açık olmak, etkin, verimli ve adil kaynak kullanımını sağlamak. Denetlenebilir ve ulaşılabilir olmak. Dürüstlük, çevreye duyarlılık, adil ve tarafsız olmak, herkese eşit mesafede yaklaşmak, esnafın tüm katmanlarını kucaklamak, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim, üye odaklı hizmet, şeffaflık, hesap verilebilirlik, planlı, etkin ve verimli çalışmak, sorun dinlemek ve çözüm üretmektir.

PROJELERİMİZ:
ODAMIZA DAHA BÜYÜK BİR YER SATIN ALINMASI

Odanın mevcut olduğu Aras Galeria Pasaj No: 36'da bulunan yetersiz ve küçük olan, engelli vatandaşlar ve üyeler için asansörü olmayan bu küçük ofisten daha büyük bir ofise taşınmasını sağlamak. Üye sayısı binden daha fazla olan odamızın toplantı ve konferanslara daha uygun olabilecek, fiziki şartlara uygun, toplantı odası, konferans salonu olan, büyükçe bir ofis satın alınması, kiralanması veya yeni bir bina yapılmasını sağlamak.

ODA ADINA WEB SİTESİ KURULUMU

Bugüne kadar internet sitesi olmayan odamıza, geniş kapsamlı ve tüm üyelerimizin internet sayfasında yayınlanabileceği bir internet sitesi kurulumu yapmak. Web sitesi kurulumu, üyelerimizin dijital dünyaya marka veya firma olarak adım atmasını sağlayan aracı olacaktır. Diğer bir deyişle, dijital pazarlamada üyelerimizin kimliği olacaktır. Bu sebeple gün geçtikçe, fark oluşturmak, markanızı, hizmetinizi, ürünlerinizi ve firmanızı en doğru şekilde betimlemek için web sitesi önemi artmaktadır. Şu anda hemen hemen her firmanın ve kuruluşun kendine ait web sitesi vardır. Bizler tüm üyelerimizi yayınlaya bileceğimiz internet sitesi kurulumunu sağlayacağız.

İLGİLİ FUARLARA KATILIM

Fuarlara katılım firmaya satış, iletişim, araştırma ve stratejik açıdan pek çok yararlar sağlamaktadır.  Bizim görevimiz odamıza kayıtlı esnaflarımızın, fuarlarda sektörleriyle ilgili ürünleri ve sektörleri hakkındaki değişiklik, gelişme ve ilerlemeleri yakından takip edebilme imkânını sahip olmalarıdır. Bu tür organizasyonların sürekli devam etmesi hatta gelenekselleşerek her yıl düzenlenmesini istiyoruz.

ESNAFIMIZLA İLGİLİ MECMUA VEYA GAZETE ÇIKARTMAK

Odamıza ait üyelerimizin ve tüm esnaflarımızın sorunlarını dile getirmek, üyelerimizin seslerini daha etkili duyurmak, üyelerimizin sıkıntı ve görüşlerini özgürce yaza bilmek, reklam yayınlayabilmek amaçlı özgür, doğru  objektif ve ilkeli  aylık yayın yapacak yerel gazete yada mecmua çıkartmak önceliğimiz olacaktır.

ODA İLE ANLAŞMALI HUKUK MÜŞAVİRİ BULUNDURMAK

Üye odaklı yönetimimiz, üyelerimizin ticari faaliyetlerinde karşılaşabilecekleri vergi, sigorta, iş kanunu, iş sağlığı ve güvenliği, satıcı hakları vb. mevzuatlardan kaynaklanacak sorun ve ihtilaflarının çözümü hakkında bilgileri vermek üzere odamız ile anlaşmalı hukuk müşaviri, odamızda her ayın belli gün ve saatleri arasında üyelerimizin hizmetinde olmasını sağlamak.

EĞİTİM ODAKLI SOSYAL AKTİVİTELERDE BULUNMAK

Üyelerimizle ilgili bilgilendirme konferansları düzenlemek, yaz toplantıları, geziler, piknikler düzenlemek, esnaflarımız arasında kaynaşmayı sağlamak. Üyelerimizin çocuklarının yaz tatillerinde, Kuran okuma kursları, yüzme kursları, karate kursları, güreş kursları, yaz kampları gibi çocuk gelişimine uygun tüm aktivitelerin içerisinde olmak. Okullararası ödüllü satranç turnuvaları düzenlemek. Üyelerimizin faydasına olan bütün sosyal aktivitelerin içerisinde bulunmak ve uygulamak istiyoruz."