Çineli girişimci Sabiha Şebnem Uysal, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nun yüzde 50 hibe desteğiyle modern bir et tavuğu (broiler) üretim tesisi kurdu. Hazırladığı projeyle 1,7 milyon TL’ye mal olan işletmesine 692,6 bin TL destek almayı başararak faaliyete başladı.

TKDK’nin 11. başvuru çağrı döneminde, et üreten tarımsal işletmelere yatırım alt tedbiri kapsamında proje sunan kadın girişimci Sabiha Şebnem Uysal, Aydın'ın Çine ilçesinde modern bir et tavuğu üretim tesisi kurarak girişimci kadınlara örnek oldu. Aldığı destekle tesisin inşaatını tamamlamayı başaran Uysal, ömür boyu sürecek bir işyerine sahip olduğunu açıkladı. 2014 yılı içerisinde proje başvurusunda bulunduklarını ve kabul edildiğini belirten Uysal, “TKDK ile sözleşme imzaladıktan sonra altı buçuk ay gibi bir süre içerisinde yatırımımızı tamamladık. Toplam yatırım tutarının yüzde 55 oranındaki 69 bin 641 TL’lik kısmını, geri ödemesiz hibe desteği olarak aldık." dedi.

TKDK’nin asmış olduğu afişler ve daha önce destek alan arkadaşları vasıtasıyla haberdar olduklarını belirten Uysal, "TKDK’nin destek verdiğini ve bu desteğin de yüzde 50’sinin hibe olduğunu duyunca eşimle karar vererek proje başvurusunda bulunduk. Aldığımız destek sayesinde tesisimizi inşaatını yaptık. Makine ve ekipmanlarımızı kendi imkânlarımızla tedarik ettik. TKDK sayesinde ömür boyu sürecek bir işyerine sahip olduk. Kurumun evrak prosedürünün yoğun olduğu söyleniyor. Bu kadar hibe veren bir kurumun prosedürünün yoğun olması gayet normal. Vatandaşlarımız hiç korkmasınlar. Açık ve net söylüyorum, hazırlanan iyi bir projeyle sizler de bu desteklerden faydalanabilirsiniz. Ben girişimci olarak, et üretim sektöründe kadının da başarılı olabileceğini göstermeye çalıştım. Bu tür devlet destekleri, yatırım yapacaklar için büyük fırsattır. Tüm girişimci kadınlar, devlet desteklerini değerlendirerek her alanda başarılı olabileceklerini göstermelidir." dedi.