Türk Ekonomi Bankası (TEB), Kadın Bankacılığı hizmetini hayata geçiriyor. Hizmet ile kadın KOBİ ve girişimcilere finansman yanı sıra ihtiyaç duydukları her alanda bilgi ve danışmanlık desteği verilecek.

Bu çerçevede kadınlara finans, pazar, eğitim ve network gibi sorunlarına çare aranacak. Les Ottoman's Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile Kadın Bankacılığı hizmetini tanıtan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, son 2 senedir girişim bankacılığıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Leblebici, "Kadınlarla ilgili bir şeyler yapmamız gerektiğini görüyoruz çünkü bir toplumda kadınlar ekonomiye ne kadar daha fazla katılırlarsa renk getiriyorlar. Bizim toplumumuzda biraz daha farklı da olsa kadınların dominant olduğunu, iş yapmaya çok açık olduklarını, işleri geliştirmekte çok başarılı olduklarını görüyoruz. O nedenle onları bu yeni hayatın içinde daha fazla alabileceğimiz ve onların ekonomiye daha fazla katılabileceği yerlerde destekçi olmamız ve onları daha fazla katmamız gerekiyor." diye konuştu.

TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz da dünyanın bilgi toplumuna girdiğinden bahsetti. Boz, "Biz 10 senedir şunu söylüyoruz. Dünya bilgi toplumuna girdi. Biz daha hala sanayi toplumunu yeni hazmetmiş, yeni kabullenmiş ve sanayi toplumunun ruhunu anlamış ve ona uygun çalışma modeli ile hareket eden bir Türkiye vardı. Biz ısrarla şunu söyledik. Artık sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçmemiz lazım, bilgi toplumunun rolünü çok iyi anlamamız lazım. Bilgi toplumunda rekabet bireye indi, artık bireyin bilgiye ulaşması rekabette çok önemli dedik. Ve 10 senedir KOBİ bankacılığında bu yaklaşımla bankacılığın dışına çıkarak sosyal sorumluluk projesiyle birçok projeler yaptık." şeklinde konuştu.

Program, basın mensuplarının sorularının ardından sona erdi.