Samsun’un Bafra ilçesinde ev kadınlarının iş hayatına atılmasını sağlamak amacıyla kurulan Kadın Emek Pazarı faaliyete geçti.

Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa oluşturduğu proje kapsamında Hacınabi mahallesi Yün pazarı yanı Çarıkçılar çıkmazında kurulan Kadın Emek Pazarı bugün itibari ile faaliyete geçti.

15 tezgahtan oluşan kadın emek pazarının koordinatörlüğünü Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın eşi Dürdane Arslan ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in eşi Şükriye Şahin, organizatörlüğünü ise Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Başkanı Yasemin Yavuz Kınık yapıyor.

Bafra TSO Kadın Girişimciler Başkanı Yasemin Yavuz Kınık, şunları kaydetti: "Kadın Emek Pazarı’mız bugün itibariyle faaliyete başlamıştır. Açılışımız 2-3 hafta sonra olacak. Tezgahlarımızda yoğun olarak hamur işi ürünlerimiz mevcut. Burada girişimciliği arttırmak için çabalıyor ve ürünlerimizi tanıtıyoruz. Örnek olarak satıcılarımızdan birisi yarın için 1 tepsi börek siparişi aldı. Satıcı seçimimizi Kaymakamlık ve Belediye'ye yapılan başvuruları değerlendirerek ve yemek yarışması yaparak seçtik. Daha kalabalık bir Pazar olacaktı ancak aralarından işe başlayanlar oldu. Seçimlerimizde her hangİ bir işe kayıtlı olmayanları seçtik."