Yozgat'ta iş hayatına atılıp, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen 15 bayana Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında çekleri törenle dağıtıldı.

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Meclis Salonu'ndaki törene Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, TİSVA Mütevelli Heyet Üyesi Fatih Rüştü Yıldız ile birlikte mikro kredi almaya hak kazanan ve bilgi sahibi olmak isteyen bayanlar katıldı. Yozgat Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, mikro kredi projesinin örnek bir proje olduğunu, küçük finansmanlarla çok büyük işler yapılabildiğini söyledi. İkitemur, ''Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ülkemizdeki bu kurumsallaşma kültürü adına önemli bir vakıftır. İlimizde yaptıkları faaliyetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca ailesine ve topluma fayda sağlamak adına çabalayan kadınlarımıza teşekkürü bir borç bildiğimi ifade etmek istiyorum.'' dedi.

TİSVA Mütevelli Heyet Üyesi Fatih Rüştü Yıldız da mikro kredinin 12 yıldır faaliyetlerine ülke çapında devam ettiğini hatırlattı. Yıldız, 68 ilde 108 mikro kredi şubesi bulunduğunu vurgulayarak, Yozgat şubesinin 2007 yılında, Sarıkaya şubesinin de 2013 yılında açıldığını ifade etti. Yıldız, ''Bugüne kadar 390 milyon lira yardımda bulunduk. Yozgat şubemizde de yaklaşık 1 milyon 200 bin lira, Sarıkaya şubemizde yaklaşık 200 bin lira olmak üzere Yozgat genelinde 1 buçuk milyon civarında yardım yapmış bulunuyoruz.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur ve TİSVA Mütevelli Heyet Üyesi Fatih Rüştü Yıldız, mikro kredi almaya hak kazanan 15 bayana çeklerini teslim etti.