Turgay Ciner Mikrokredi Elbistan Şubesi tarafından, kadınlara yönelik yeni bir çalışmanın başladığı bildirildi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan Belediyesi düğün salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Mikrokredi Elbistan Şubesi'nin bin 286 üyesi bulunduğunu belirtti.

İlçede mikrokredi şubesinin bugüne kadar 2 bin 500 bayana kredi kullandırdığını dile getiren Akkoyun, "3 milyon 790 bin 406 lira kredi desteği sağlamıştır. Kredinin taksitlendirilmiş geri ödeme oranı ise yüzde 100 olması ilçemizin başarısını göstermektedir. Gelir adaletsizliğinin ortadan kalkması, yoksulluğun giderilmesi, çalışma hayatına dahil edilen insanların moral yüksekliği ve elbette ki toplumsal barışa katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

Mikrokredi Kahramanmaraş Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan ise mikrokredi kullanan kadınların iş yapmaları için para desteğinin yanı sıra sosyal kalkınma kredisiyle yapılabilecek iş dallarına yönlendirme yapılacağını söyledi.

Pehlivan, daha önceki sistem ile kadınlara üyelik süreleri ve ödeme düzenlerine göre belirli bir oranda paranın verildiğini, verilen paranın da üretimde kullanıldığının belirtti.

Mikrokredi Sosyal İşletmecisi Esat Akgül ise yeni sistemde kadınlara artık para yerine arada aracıların bulunmadığı ürünler de vererek kadınların bu ürünlerden en yüksek oranda kar sağlamalarına olanak tanıdıklarını kaydetti.