İklimlendirme sektörünün önde gelen aktörlerinden Daikin, kadın girişimci adedini arttırma adına eğitimler veriyor, sermaye yardımı yapıyor. Bu çerçevede devreye alınan Sakura Projesi ile 3 senede 100 kadın girişimci hedefleniyor.


Projenin ilk etabını tamamlayan 8 kadın girişimci, törenle plaketlerini aldı. Geçen sene programa katılan Alev Aktürk (İstanbul), Emine Mira Demir (İstanbul), Melek Demircan (İstanbul), Melike Gülbahçe (İstanbul), Müzeyyen Karagöz (Ankara), Özlem Erginsoy Uruk (Bursa), Pelin Atak (Ankara) ve Zehra Erdem (Ankara) eğitimlerini tamamlayarak iklimlendirme sektöründeki yerlerini aldı.

Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, Sakura’nın rakip şirketler tarafından örnek alınması, taklit edilmesi temennisinde bulundu.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Önder, “Kızların bayilik almak için sermayesi, teminat mektubu olmalı. Onlara Sakura ile ‘biz sizi eğiteceğiz, sermaye vereceğiz, yer açacağız’ dedik. Karşılığında örnek bir şeyler yapmalarını talep ettik. Kızlar, gayet dinamikler. Yani bana klima satacaklardı. “ ifadelerini kullandı.

Proje ile teorik ve pratik eğitimlerin verildiğini anlatan Önder, “Kızlardan tek talebimiz yanlarında bir kız daha istihdam etmeleri. 3 sene içinde Sakura sayısının 100’ü bulması hedefimiz. 100 de yanlarında istihdam ederlerse bu sayı 200 olacaktır.” dedi.


Daikin Türkiye Akademi Koordinatörü Neslihan Yeşilyurt da şirket olarak kadın girişimci adedini arttırmayı önemli gördüklerini vurguladı. Yeşilyurt, şunları kaydetti:
“Kadınların istihdamda yerini arttırmayı temel alan Sakura Projesi ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sunacak. Proje ülkemize hayırlar getirsin. Ben, ilk grup Sakura adaylarının diğer Sakura adaylarımıza da koçluk yapmasını diliyorum. Yakın tarihte 40 kadınla yola devam edeceğiz. Ağustos ayında start vereceğiz yeni eğitimlere. “

Kadınlara girişimcilik, perakende, yönetim eğitimlerinin verileceği Sakura projesi ile ilgili detayları www. daikinakademi.com’dan öğrenmek mümkün.