Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde süt üretiminin artırılmasına yönelik köylerde kurulan süt tanklarının faaliyete geçmesiyle ilçede süt üretimi her geçen artarak devam ediyor.

Mülkiyeti kaymakamlığa ait olan ve Kadışehri Süt Üreticileri Birliği tarafından işletilen Kadışehri Süt Toplama Merkezi'nde üretilen sütler Torku firmasına veriliyor. Torku tarafından her ayın 20’sinde süt bedeli Kadışehri Süt Üreticileri Birliği üzerinden vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Çiftçilerden alınan sütler birliğin 3 aracıyla köylerden ve mahallelerden toplanarak ilgili firmaya veriliyor. Ocak ayında aylık yaklaşık 9 tonla başlayan süt üretimi her ay artarak mayıs ayında 127 tona ulaştı. Torku’ya verilen 127 ton sütün karşlığında yaklaşık 146 bin TL para Kadışehri Süt Üreticileri Birliği hesabına yatırılarak buradan vatandaşların hesabına aktarılıyor.

Kaymakam Ali Doğan, Kadışehri Süt Toplama Merkezi'nin kurulması ve faaliyete geçmesiyle ilçede ciddi bir ekonomik hareketliliğin gözlendiğini belirterek, "İlçemizin kırsalda yaşayan nüfusu fazla olduğu için hayvancılığa yönelmek ve süt üretimine ağırlık vermek hem çiftçimiz hem de ilçe ekonomisine önemli katkı sağlar. Süt sığırcılığın geliştirilmesi açısından bu süt toplama ünitelerinin kurulmasında önemli katkı sağlamaktadır. Süt üretiminin her geçen ay artmasıyla ilçemizde işsizlik ve göç konularına çözüm konusunda ciddi bir ümit ışığı olarak belirlendi. Süt üretimindeki düzenli artış vatandaşlarımızın da eline geçen parayı da artırdı. Ekonomik olarak da rahatlattı.” diye konuştu.