Kadın Girişimciler Kurulu'nun yeni dönemde yapacağı projelerin istişare edildiği toplantıda Kurtul, Doğu Akdeniz Kalınma Ajansı'na verdiğimiz “Eski Postane- Zabun Konağı'nın Restorasyonu”  projemizin inşaatı ile ilgili ihale yapıldı. 1 yıl içerisinde projeyi gerçekleştirmemiz gerekiyor.  Hızla yol alacağız. Burada bildiğiniz gibi evde iş yapan kadınlarımıza kornerlar tahsis edeceğiz. Onlara satış, müşteri ilişkileri, ürün tedariği,”¦vs. gibi konularda danışmanlık hizmeti, koçluk, eğitimler vereceğiz. 1 yılın sonunda mezun ettiğimiz kadın girişimcilerimizin yerine yenilerini alacağız. Bu şekilde her yıl, yeni kadın girişimcilerimizi şehrimize kazandıracağız.” dedi.

Kadınların, erkek neslini iyi yetiştirmeleri gerektiğini vurgulayan Kurtul, “Kız çocuklarını da, erkek çocuklarını da anneler yetiştiriyor. Daha güçlü, özgüveni yüksek kız çocukları yetiştirebilmek için annelerin erkek çocuklarına, kızların önündeki engelleri kaldırmaları gerektiğini öğretmesi lazım. Bu konuda erkeklerin de eşlerine, annelerine, kız çocuklarına gereken desteği vermeleri gerekir. Peygamber Efendimiz'in eşleri  Hz. Hatice, o dönemin en büyük tüccarlarındandı. Diğer eşleri  Hz. Ayşe'nin engin hukuk, hadis ve ilminden istifade etmek üzere bir çok kişi, kendileriyle istişarelerde bulunmuştur. Peygamber Efendimiz'in kızları Hz. Fatıma da muhaddisedir. “Fatıma Mushafı” isimli kitabı vardır. Bu konuda tüm erkeklerin, Peygamber Efendimiz'i (A.S.M) örnek almaları gerekmektedir.” dedi.

Türkiye'de kadının işgücüne katılım oranının %12 olduğununu ifade eden Kurtul, 2023 ihracat hedefini gerçekleştirebilmek için kadınların da iş hayatına daha aktif olarak katılması gerektiğini vurgulayarak: “Atatürkümüz'ün kurduğu Cumhuriyette, açtığı yolda kadınlarımızın ezilmesi değil, yükselmesi amaçlanmıştır. Sadece iş hayatında değil, siyasette de kadınlarımızın ön plana çıkması gerekmektedir. Toplumda kadının önemsenmesi sayesinde ülkelerin gelişmişlik düzeyi belirlenir.” dedi.

Kadın Girişimciler Kurulunun kuruluş amaçlarından biri olan staj desteğini de girişimci olmak isteyen üniversite öğrencilerine vereceklerini ifade eden Kurtul, “Kadın girişimciler kurulumuz üyelerinin yanında staj yapmak isteyen kız öğrencilerimiz, Odamız'a başvursunlar, onları iş alanlarına göre kadın girişimcilerimizin yanlarına yerleştirelim” dedi.

Toplantının sonunda Başkan Nazlı Ceylan Balduk Kurtul tarafından bir önceki dönem Kadın girişimciler Kurulu üyelerine, TEMA Vakfı aracılığıyla yapılan Manisa Salihli Gökköy Hatıra Ormanı'ndan 1'er ağaç hediye edildi.