Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Ali Yüce, Kahramanmaraş Belediyesi Fuar Merkezi'nde (KAFUM) düzenlenen fuarın açılışında, yaptıkları çalışmayla firmaların potansiyel işgücü ile doğrudan iletişim kurma imkanı sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin "işsizlik" olduğuna dikkati çeken Yüce, şunları kaydetti:

"Firmaların kalifiye elemanlarla iş görüşmesi yaparak personel temini konusunda yardımcı olmak istedik. Ayrıca, iş arayanlara ve gençlerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmak, iş hayatına hazırlamak, iş arama becerisini kazandırmak, rehberlik etmek, staj ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmek ve kariyer planlarında destek olmayı hedefliyoruz. Bu fuarla iş arayanlarımız ve öğrencilerimiz daha da bilgilenmiş olacak."

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise Kahramanmaraş'ta işsizlikten ziyade "iş beğenmeme" durumunun sözkonusu olduğuna işaret etti. Açılan her fuarın kente fayda getireceğini ifade eden Poyraz, "Hayatına yön vermek isteyen, yaşam alanını değiştirmek için gayret eden genç arkadaşlarımız bu organizasyonla kendilerine farklı yol açılacağını görecekler"  diye konuştu. 

Konuşmaların ardından istihdamda başarı gösteren şirket yetkililerine plaket verildi.

Açılışa, Vali Şükrü Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Küçük, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaarslan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Emniyet Müdürü Metin Aşık ve diğer ilgililer katıldı.