Fuarı organize eden ECR Fuarcılık'ın yöneticisi Ümit Vural, KTM 2014'e yerli
ve uluslararası firmalardan gösterilen yoğun ilgi nedeniyle fuar satışlarının tamamlandığını bildirdi. 21 ülkeden 220 katılımcının fuarda bulunacağını anlatan Vural, “KTM 2014, bölgenin en önemli fuarı oldu” diye konuştu.
 
Vural, fuarın Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM) gerçekleştirileceğini belirterek, “KTM 2014 Tekstil Makineleri Fuarı'na Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Osmaniye, Gaziantep, Niğde, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyamanlı tekstilcilerin ziyareti bekleniyor” dedi.
 
Tekstil sektöründe gelişme kaydetmiş iller arasında yer alan Kahramanmaraş'ın Türkiye'de üretilen ipliğin yüzde 33'ünü, dokuma ve örgü kumaşın yüzde 13'ünü tek başına ürettiğini kaydeden Vural, «2011-2013 yılları arasında alınan teşviklerle tekstil yatırımlarının yüzde 15'ine ev sahipliği yapan kent, tekstilde 14 milyar TL'yi bulan Türkiye'deki toplam yatırım miktarının yüzde 20'sini gerçekleştirmesi ile dikkatleri çekiyor” ifadesini kullandı.
 
Fuara başta Almanya olmak üzere Belçika,Çin, Fransa, Japonya, İsviçre, İtalya, İspanya, İngiltere, Hindistan, Kore ve Tayvanlı makine üreticilerinin katılacağını söyleyen Vural, “KTM 2014'e toplam 21 ülkenin teknoloji üreticileri ilgi gösterdi. Satışları nisan sonunda tamamlanan organizasyona katılan firmalar son geliştirdikleri teknolojilerin Türkiye lansmanlarını Kahramanmaraş'ta yapacaklar” diye konuştu. Tanıtım çalışmaları için iş birlikleri de yaptıklarını dile getiren Vural, “İstanbul Tekstil Hammadde İhracatçı Birlikleri (İTHİB) ve Akdeniz Tekstil Hammadde İhracatçı Birlikleri (ATHİB) ile sektörel dayanışma için iş birliği protokolü yaptık” dedi. Vural, tanıtım çalışmalarına ulusal ve uluslararası alanda devam ettiklerini aktardı.
 
Fuarların düzenlendiği şehirlerin ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade eden Vural, ”˜'Fuar ziyaretçileri; otel, lokanta, araç kiralama, hediyelik eşya, turizm gibi bir çok konuda hizmet satın alarak şehir ekonomisinde önemli hareketliliğe neden olacak” şeklinde konuştu.