Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından uygulanan ”˜'Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması'' Projesi (VABpro), şehir eşleştirme programı kapsamında, Türkiye'den 30 AB ülkesi ile eşleşen 20 şehirden biri olan Kahramanmaraş, eşleştiği İtalya'nın Portici kentinden bir heyeti konuk etti. Valilik ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oluşturulan bir heyetle kentin karış karış gezdirildiği İtalyanlar, Kahramanmaraş'a hayran kaldılar.

Kent protokolü ziyaret edildi

Konuk heyette, Portici Belediyesi Başkan Yardımcısı Aniello Pignalosa, Portici şehri Finans Departmanı Başkanı  Salvatore Nacarlo, AB İşleri Danışmanı Simone d'Antonio ile Kent Konseyi Üyesi  Pasquale Sannino yer aldı. Heyet, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehet Ekoç ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KMTSO) Kemal Karaküçük'ü makamında ziyaret ettiler.

 Ortak yürütülecek çalışmalar değerlendirildi

“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması” Projesi (VABpro) kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerde, İtalya'nın Portici Belediyesi ile yürütülecek ortak faaliyetler konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

KMTSO yönetimi eşlik etti

Dört günlük gezi süresince, heyete Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dr.Ekan Bulgan, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Tayfur Can, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi Proje Uzmanı Sinan El, KMTSO yönetim kurulu üyeleri Furkan Bayazıt, Sıddık Ciğer, Mehmet Akif Gölcü ve Salih Ziya Gümüşer eşlik etti.

Kent her yönüyle tanıtıldı

Kipaş Tarım'da meyvecilik, Aksu tesislerinde seracılık, Yaşar Dondurmalarında dondurma imalatını inceleyen heyet,  Mado ve Ferah pastanelerinde de konuk edildiler. Zeytinyağı fabrikası, biber fabrikası ve İkra Metal'e de inceleme gezisi yapan İtalyanlara başta Germenica antik kenti ve Başkonuş Yaylası olmak üzere şehrin tarihi ve turistik değerleri de tanıtıldı.

Kahramanmaraş heyetinin ziyareti

Projenin ilk aşamasında Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yönetim kurulu üyesi Furkan Bayazıt, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden bir ve Kahramanmaraş Valiliği'nden 3 kişinin yer aldığı  5 kişilik heyet, geçtiğimiz mayıs ayında iyi uygulamaların yerinde görülmesi ve yapılabilecek ortak projeler konusunda görüşmeler yapmak üzere Portici kentine bir çalışma ziyareti düzenlemişlerdi.