Kahramanmaraş adına üretilen bira sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bir bira firması tarafından çıkarılan Hurman kalesi temalı Kahramanmaraş 46 birası sosyal medyada tartışılıyor. Bir kısım Kahramanmaraş'ın tanıtımı adına olumlu çalışma olarak görürken, bir kısım ise ağır şekilde eleştirdi.

İlgili firma 81 şehir adına bira çıkarıyor. Kahramanmaraş dışındaki illerde de firmanın şehirleri adına bira çıkarması tartışılıyor.

İŞTE GELEN TEPKİLERDEN BAZILARI

elif Haktan@elif_hktn ·

Fransızların şarap içerek kahramanmaraşlı kadınlarımızın pecesini açmaya çalışanlara SÜTÇÜ İMAM Dedemiz gereken dersi vermişken,bu onurlu gururlu şehrin ismi TUBORG içkisinin üzerine yazılmasını ŞİDDETLE KINIYORUM

ƒatih, @tuyurun

Allâh'ın dini yaşa(t)maktan daha üstün bir gaye bilmiyoruz. Bakanlarımızın da asli vazifesini, dini İslamı mübinin izzet ve şerefini muhafaza yolunda hizmet etmek biliyoruz. Allahın düşmanı Tuborg'a kim dur diyecek?

fâtih @Fatih06348026· (Hakkari için)

Milli ve manevi değerlerimizi payimal etmenize susmayacağız! Çıkın şu rezaleti ortadan kaldırın....

mustafarmagan @mustafarmagan (Hakkari için)

Tuborg ne yapmak istiyor? Hakkari'de bira kutusunun üzerine basacak başka resim mi bulamadınız Mezarı Nehri'de bulunan ve bizzat Kayme Sarayı'nda ders veren Seyyid Taha ve Seyyid Abdullah hazretlerinin muazzez hatıralarına bu hakareti yapmaya kimsenin hakkı yok Yetkililer duyun