Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Dulkadiroğlu İlçesi’nde inşa edilen hobi bahçelerinin tahsis işlemleri için başvurular 06.06.2016 - 17.06.2016 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacaktır.
Hobi bahçesi kiralama başvurusu yapacak kişilerin

a-Kahramanmaraş il sınırları içerisinde ikamet ediyor olması

b-30 yaş ve üstünde olması (1. Derece Şehit yakını, Gazi ve Engelli başvurularında bu şart aranmaz.)

c- Evli olması gerekmektedir.

Hobi bahçeleri tahsisi yukarıdaki şartlara uyan kişilerin başvuruları arasında noter huzurunda kura usulü ile yapılacaktır.

Tahsisler 2 yıl sürelidir. 2016 yılı için kira bedeli 500 TL olup 2017 yılı için Maliye Bakanlığı fiyat artış endeksi dikkate alınarak Büyükşehir Belediye meclisince belirlenecektir.

Hobi bahçelerinin başvurusu sırasında, başvuru formu, nüfus cüzdan fotokopisi, fotoğraf (1 adet), ikametgah belgesi, Adli sicil belgesi, Gazi veya Engelli vatandaşlarımız için (en az %40) olduğuna dair belge veya rapor, Birinci derece şehit yakınları için; şehit yakını kimlik belgesi istenecektir.


Hobi bahçelerinin tahsisinde, 15 adet 1. Derece şehit (Anne, Baba, Eş ve Çocuk) yakınlarına, 10 adet gazilere ve 10 adet Engelli (En az %40 Raporlu) olmak üzere belge ve raporları doğrultusunda %10 kontenjan tanınabilir.

Hobi bahçeleri için müracaat edecek olan vatandaşların istenilen belgeleri hazırlayarak Büyükşehir Belediyesi girişinde Evrak Kayıt Bölümüne teslim etmeleri gerekmektedir.