Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Yusuflar Mahallesi(Tekke)’nde kentsel dönüşüm için ilk kazma vuruluyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekke’de kentsel dönüşüm için ilk kepçe 29 Haziran 2017 Perşembe günü saat 13.00’de gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Tekke’de kentsel dönüşümü başlatacaklarını ifade ederek, Yusuflar Mahallesi sınırları içerisinde 300 dönümlük bir alanın parça parça dönüştürüleceğini söyledi.

Kentsel dönüşümde Büyükşehir Belediyesi olarak herhangi bir şekilde gelir beklemediklerini ifade eden Başkan Erkoç, bölgeyi gayr-ı sıhhi binalardan kurtarmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Şu anda Tekke için 10 adet yapının kamulaştırmasını tamamladık. Aslında bizim o bölgeyi tamamen yeşil alan olarak bırakma düşüncemiz var ama bazı ev sahiplerini razı edemiyoruz. Bunun için de belli bir miktar konut yapacağız. Diğer hak sahipleri için de alternatif yerler belirliyoruz. Tekke bölgesinde kentsel dönüşümü için 200 milyon lira maliyeti var ve biz ilk kazmayı yarın vuruyoruz” dedi.