Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal KARAKÜÇÜK, Türkiye'nin Ekonomi Haberleri kanalı Bloomberg HT Televizyonu'nda Sami Altınkaya'nın hazırlayıp sunduğu "Çıkış Yolu" programının konuğu oldu.

Türkiye'de güzel işler de yapılıyor" fikrinden hareketle yollara düşen Sami Altınkaya'nın, Anadolu sanayisinin gelişimini araştırdığı, iş ve aş peşinde koşan sanayici ve işadamlarının başarı öykülerini ekranlara taşıdığı "Çıkış Yolu" programının çekimi, bugün Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın fuayesinde gerçekleştirildi.

Yeni projeleri ve yatırımları teşvik eden programın konukları arasında KMTSO Başkanı KARAKÜÇÜK'ün yanı sıra Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Türkiye Ekonomi Bankası KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz yer aldı.

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş ekonomisinin mevcut durumu ve geleceğine ilişkin bilgiler aktarırken, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise Kahramanmaraş'ın doğasıyla, insan ilişkileriyle, suyuyla, temiz şehri ile ülkemizde yaşanabilecek en ideal iller arasında yer aldığını dile getirdi.

KARAKÜÇÜK "Kahramanmaraş olarak bugün tekstilden, metal mutfak eşyasına, enerjiden, çimentoya kadar birçok alanda üretim yapıyoruz. Bugün ülkemiz iplik üretiminin %35'ini, metal mutfak eşyasının %60'ını üretiyoruz. Ülke enerjisinin %8 İlimizden karşılanıyor. Üretiyoruz, yatırım yapıyoruz iş ve aş sağlıyoruz. Teşvikleri doğru kullandık ve bugün 110 bin kişinin istihdam edildiği bir il ekonomimiz var. Daha da büyümek istiyoruz. İnanıyoruz ki işin aşın olduğu yerde terör olmaz huzur olur. Bu nedenle yolumuzun açılması gerekli" dedi.

Çıkış Yolu programı, 22 Ekim Pazartesi günü saat 13.05'te Bloomberg HT ekranlarında olacak