Kahramanmaraş'ta Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış hizmetleri veren AKEDAŞ firması gerçek zamanlı ve gerçek kişilerle yapılan ankette sınıfta kaldı. Ankete katılanların yüzde 84 gibi ezici bir çoğunluğu AKEDAŞ'ın hizmetlerinden memnun olmadığını söyledi.

Kahramanmaraş ve ilçeleirnde sık sık elektrik kesintileri yaşanması, faturaların yüksek gelmesi, arızalara geç müdahale edilmesi gibi şikayetlere maruz kalan AKEDAŞ'la ilgili Haber46'nın sosyal medya hesabından yapılan ankete katılan 335 kişiden 280'i memnun olmadığını ifade ederken, sadece 55 kişi memnunum dedi. 

sikayetvar.com sitesinde de hakkında 165 şikayet bulunan AKEDAŞ'ın bu sitedeki memnuniyet oranı ise yüzde 13...  AKEDAŞ'a Teşekkür Oranı ise sadece yüzde 2... Sitedeki en ilginç detay ise AKEDAŞ'ın kendisi hakkında yapılan 165 şikayetin hiç birine cevap vermemiş olması.

Bu arada gelen yüzlerce yorum, mail ve mesajlarda AKEDAŞ'ın elektriği keserken çok acele davrandığı ancak tekrar elektrik bağlarken ağırdan aldığı ifade edildi. Örneğin sabah saat 9:00 da elektriği kesilen vatandaş 5 dakika içinde borcunu ödemesine ve ödemenin sisteme düşmesine rağmen elektrik ancak 17'ye doğru bağlanıyor. Görüşlen saha elemanları ise saat 14:00 e kadar sadece elektrik kestiklerini elektrik bağlama işlemlerini ise 14'den sonra yaptıklarını ifade ediyorlar. Yani elektrik kesmek için günde 5 saat mesai yapılırken bağlamak içinse 3 saat mesai yapılıyor.

Şehrin pek çok yerinde gereksiz elektrik direkleri, şehrin tam ortasından geçen yüksek gerilim hatları mevcut ve vatandaş bunlardan rahatsız. Bazı sokaklarda haddinden fazla aydınlatma olurken, diğer yanda zifiri karanlık sokaklar var. Vatandaş AKEDAŞ'ın faturaya yansıttığı kullanılan elektrik dışındaki ek kalemlerin ne kadarının yatrııım olarak döndüğünü merak ediyor.

İşte AKEDAŞ hakkında yapılan yorumlardan bazıları:

Akedaşın en başarılı işi ne kadar elektrik yakıyorsan bir oladar kullanım bedeli diye faturanın iki katını almak zehir zıkkım olsun

Memmun deyiliz hergum elektirik kesiliyo

Çağrı merkezi sorumlusuna Namık kemal köyünden arıyorum burada her gün elektrik kesintisi oluyor dedim doğrudur dedi. Sistemde bizim mahalle köy olarak mı kayıtlı bir kontrol edin dedim evet diyor :)

Kullandığın elektrik fiyatından daha fazla kullanma bedeli zehir zıkkım olsun inşallah

Elbistan elektrik üreten bir yer olmasına rağmen rastgele elektrik kesintisi var pat diye gidip geliyor elektrik li aletleri koruyamaz olduk bu mu memnuniyet

Abone sorunu abone yokdiye basıonuz cezayı aynı anda birdesaatinüzerinden alıyonuz bu haksızlık niye  biz sövmüyoruz gerisini allaha havel ediyoruz

Kullandigimizin 2 katını alıyorlar günah degilmi hak yerini bulsun

Hayır başarılı bulmuyorum bir arıza ihparı yapıyoruz  müdahele edildi diye mesaj geliyor fakat müdahele edilmiyor Birde namuslu vatandaşlar borcunu ödüyor namussuzlar borcunu ödemiyor.