Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1 Haziran’dan itibaren İstanbul’dan Ankara’nın yanı sıra İzmir’e, Antalya’ya ve Trabzon’a uçuş seferleri gerçekleştireceğini duyurdu.

Şimdilik Kahramanmaraş Havalimanına uçuş gerçekleşmeyecek. Ancak Haber46 olarak, Erken Uyarı Sistemi görevimizi yapıyor ve havalimanımızın sorunlarının çözümü için siyasileri ve yetkilileri göreve çağırıyoruz.

Haber46 olarak haftada en az bir defa bazen bir kaç defa Kahramanmaraş Hava limanına inmeyen uçakların haberlerini yapıyoruz. Kahramanmaraş Havalimanına inemeyen uçaklar Gaziantep, Malatya, Adıyaman, adana gibi komşu illeri havaalanlarına iniyor.

Bu dönemde Kahramanmaraş Havalimanının sorunları çözülmeli ve yolcularımızın maduriyetleri giderilmelidir.

BİLETLER GAZİANTEP'E ALINIYOR

Pek çak vatandaş Kahramanmaraş havalimanına iniş olmama ihtimaline karşı biletlerini Gaziantep'e almaya başladı. Yüzlerce hatta binlerce kişi Kahramanmaraş hava limanından umudunu kestiği için Adana ya da gaziantep havalimanının tercih ediyor. Böylece bir sürprizle karşılaşmaktan kurtuluyorlar.

SORUN NEDEN ÇÖZÜLMÜYOR?

Pistin uzatılması, petrol istasyonunun kaldırılması ve binasının yenilenmesine rağmen uçakların inmesi bir türlü sağlanamıyor. Alınan bilgiye göre bu havalimanına ne yapılırsa yapılsın verim alınamayacak çünkü havalimanının yeri yanlış.

Her şeye rağmen uzmanların Kahramanmaraş Havalimanında bir inceleme yapması ve vatandaşa tam ve doğru bilgi verilmesi gerekiyor.

Umuyoruz kısa zaman içinde Kahramanmaraş havalimanının sorunları çözülür.