İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki şehirlerde faaliyet gösteren şirketleri kapsayan ve Ekonomist Dergisi - Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) işbirliği ile düzenlenen 2018 yılı mali verilerine göre derlenen ”Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” listesi yayınlandı.

LİSTEYE EN ÇOK ŞİRKETİ İLE GİREN 3.HOLDİNG

10 bine yakın istihdamı ve 1 milyar doları geçen cirosuyla Türkiye ekonomisinin lokomotif şirketlerinden olan Kipaş Holding, Kahramanmaraş’ın gururu olmaya devam ediyor.

Kipaş Holding, Anadolu 500 sıralamasında yer alan 9 şirketiyle listede en çok şirketi olan 3. Holding olarak büyük bir başarı kaydetti.

TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR HOLDİNG

1984 yılında faaliyete başlayan ve üretimde yüksek teknolojiye sahip yatırımlarıyla bilinen Kipaş Holding, 10 bine yaklaşan istihdamıyla büyük başarılara imza attı.

Kahramanmaraş’ta en çok vergi veren şirket olan Kipaş Holding, ayrıca Türkiye’nin en çok ihracat yapan şirketleri arasındadır.

Tekstil, kâğıt, enerji, çimento ve eğitim olmak üzere birçok alanda söz sahibi olan Kipaş Holding ayrıca Kahramanmaraş’ın ilk Araştırma-Geliştirme birimine sahip, inovasyon çalışmalarında Türkiye’de öncü şirketlerdendir.

Yatırımlarında; çevreye ve doğaya zarar vermeden sürdürülebilirlik politikalarıyla hareket eden, yönetim anlayışında ise, insan odaklı olan Kipaş Holding, örnek bir holding olarak adından söz ettiriyor.

KİPAŞ HOLDİNG ŞİRKETLERİ LİSTEDE ÜST SIRALARDA

2019 yılında da yatırımlarına devam eden Kipaş Mensucat, 5 bine yaklaşan istihdam ordusu ve yüksek teknolojiye sahip üretim yapısıyla Anadolu 500 listesinde 29.sırada yer aldı.

Kısa sürede sektörünün önemli şirketlerinden biri haline gelen Kipaş Kâğıt, Anadolu 500 listesinde 67. Sırada yer aldı. Kipaş Holding Aydın Söke’de yatırımına devam ettiği ve 2020 yılı 3. çeyrekte devreye almayı planladığı kâğıt yatırımıyla ileriki yıllarda da sektörde önemli başarılara imza atacak.

Toplamda 4 milyon ton çimento üretim kapasitesi ve farklı illerde 14 hazır beton tesisiyle üretim yapan, Türkiye genelinde 600 kişiyi geçen istihdamıyla KÇS Kipaş Çimento ve Beton Sanayi 150.sırada yer aldı.

Kipaş Holding’e ait Aydın Germencik’te jeotermal elektrik üretimi yapan Maren Maraş Elektrik Üretim A.Ş., Anadolu 500 listesinde 273. sırada yer aldı.

Ayrıca Kipaş Holding dış ticaret şirketi olan Kipaş Pazarlama geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 110. sıradaki yerini korudu.

Kipaş Holding’in iştiraklerinden olan Akedaş Perakende Satış A.Ş 31. sırada yer alırken, Akedaş Elektrik Dağıtım 214. sırada yer aldı. Diğer bir Kipaş Holding iştiraki olan Erdem Tekstil ise, 244. sırada yer aldı.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖKSÜZ BAŞARILARINI DEĞERLENDİRDİ

“Kipaş Holding Ailesi olarak her sene başarılarımıza yenilerini ekliyoruz. Bu zor zamanlarda yaptığımız yatırımlar ve sağladığımız istihdam ile büyümeye, üretmeye ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz.

Şirketlerimiz her sene üretim kapasitelerine, cirolarına ve istihdamlarına yenilerini ekliyor. Ayrıca yatırımlarımızda tüm dünya ile rekabet edebilmek adına yüksek teknoloji ve işgücüne de yatırım yapıyor, değişime ve gelişime ayak uyduruyoruz.

Her zaman dediğimiz gibi, çok çalışan ya da üreten değil, değişime ayak uyduranlar ayakta kalır.

Tüm bu başarılarımızda; gece gündüz bizlerle birlikte emek veren tüm çalışanlarımızı kutlarım. Bu gurur çalışanlarımızın ve Kahramanmaraş’ın” dedi.