Dulkadiroğlu ilçesinde 2 kilometre uzunluğundaki tarihi çarşı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla gün boyu vatandaşların alışveriş için uğrak noktası oluyor. Bayramlık ikramlardan, kıyafetten ayakkabıya ve hediyeliklere kadar alışveriş yapılan çarşıda bayrama doğru hareketlilik artıyor.
Kapalı Çarşı esnaflarından Fethi Gül, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın yaklaşmasıyla Kapalı Çarşı esnafı olarak alışveriş yoğunluğundan memnun olduklarını söyledi.
Tarihi bir çarşıda esnaflık yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Gül, şunları ifade etti:
"Çarşı esnafı olarak çok şükür işlerimizden memnunuz. Tarihi bir çarşı geçmişi çok eskilere dayanan bir çarşı, Kahramanmaraşlıların uğrak noktası diyebilirim. Vatandaş için cazibe merkezi bir yer. Tabii ki darbe girişiminden dolayı da işler biraz etkilendi ama yine de hamdolsun memnunuz işlerimizden. Herkese Allah hayırlı bayramlar versin."
Vatandaşlardan Ali Avcı da Kapalı Çarşı'nın tarihi bir önemi bulunduğunu ve şehrin cazibe merkezi olduğunu, özellikle bayramlarda hareketli günler geçirdiğini söyledi.
Kapalı Çarşı'nın İstanbul ve Bursa'daki çarşılardan sonra 3. büyük çarşı olduğunu belirten esnaf Ali Atıcı "Kahramanmaraş Kapalı Çarşı Osmanlı'nın 3. büyük çarşısı İstanbul ve Bursa'dan sonra. Ayakkabı çarşısı, kuyumcusu, bezirgan çarşısı, bakırcı çarşısı içerisinde olan 3. büyük çarşımız. İnsanlar böyle bayram alışverişi için geliyorlar, bayramlarda çarşı hareketli oluyor." diye konuştu.