Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak hizmete sunulan Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi ziyaretçilere hizmet vermeye devam ediyor.

‘Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez’ düşüncesiyle hareket ederek Kurtuluş Destanı Panorama Müzesini hayata geçiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımını oluşturan Maraş Müdafaası’nda cereyan eden olaylar tarih sıralamasına göre sahneleniyor.

Maraş’ın işgalci kuvvetlerine karşı topyekün verdiği mücadelenin anlatıldığı Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi, hem Maraş Mücadelesi’nde gerçekleşen olaylar zincirini gözler önüne seriyor hem de gelecek kuşaklara, insanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinin ne denli gerekli olduğunu anlatıyor.

Kültürpark içerisinde yer alan Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunu ve kültürel alanda bütün bu ihtiyaçlara cevap verebilecek, unutulanları hatırlatacak, farkında olunmayanları gösterecek görsel, işitsel, multimedya unsurlarıyla desteklenmiş hafıza mekanlarından oluşan bir müze olarak halka hizmet vermeye devam ediyor.

Maraş’ın işgalci kuvvetler tarafından işgal edilmesi ile başlayan ve işgalci kuvvetlerin şehri terk edinceye kadar Maraş ve çevresinde meydana gelen olaylar zincirinin tarih kronolojisine göre sıralandığı Maraş Milli Mücadelesi’nin gelecek kuşaklara aktarılması için ailelerin çocuklarına mutlaka bu müzeyi gezdirmeleri gerekiyor.