İlahiyatçı yazar Doç. Dr. Reşit Haylamaz, Efendiler Efendisi Peygamberimizin âlemlere rahmet olarak dünyaya geldiğini, Hz. Peygamber'in hayatının diyalog içinde geçtiğini söyledi. Bugün, hizmet hareketinin diyalogla öne çıkması nedeniyle ‘diyaloğa’ bile düşman olanlar bulunduğunu belirten Haylamaz, hizmet hareketi'ne ‘Paralel’ denmesiyle ilgili olarak, "Birileri kötülük için ‘paralel’ dedi. Bir paralellik varsa bu dava Asr-ı Saadet’in paralelidir. Bu Hizmetin hiçbir meselesi yoktur ki Peygamber Efendimiz'in bir sözüne, bir takdirine dayalı olmasın. Allah’a hamt etmemiz gereken bir yerdeyiz." dedi.

Kahramanmaraş’ta Peygamber Yolu Derneği ile Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği (SEYDER) tarafından Hz. Muhammed(sav)'in hayatını tanıtmak amacıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının finalistlerine düzenlenen törenle ödülleri verildi. Ödül gecesine katılarak konferans veren Doç. Dr. Reşit Haylamaz, Efendimiz'in(sav) hayatını örneklerle anlattı.

Peygamber sevdalılarının il genelinde büyük bir ilgi gösterdiği yarışmaya 17 bin kişi katıldı. Sınav sonucu ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 4 ayrı kategoride dereceye girenler belirlendi. Toplamda 571 ayrı hediyenin dağıtıldığı ödül töreninde, dereceye giren 2 finalist umreye gitmeye hak kazanırken, diğer finalistlere ise dizüstü bilgisayar, mini tablet, bisiklet ve çeyrek altın hediye edildi.

Kahramankent Ortaokulu konferans salonunda, Endonezyalı öğrenci Şemsettin İslam’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, ilahiyatçı yazar Doç. Dr. Reşit Haylamaz’ın Peygamber Efendimiz'in hayatını konu alan konferansıyla devam etti.

Konferans öncesi ödül gecesinin açılış konuşmasını yapan etkinliğin Kahramanmaraş ayağını yürüten Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği (SEYDER) Başkanı Ufuk Çiçek, yarışmaya her yaştan 17 bin kişinin katıldığını söyledi.

Peygamber Efendimizi anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldığını belirten Çiçek: "Peygamber Efendimizi hangi yazıyla, şiirle, cümleyle anlatırsak anlatalım yetersiz ve aciz kalır. Zulümlerin kol gezdiği şu zamanlarda davana sahip çıkan arkadaşların seni anmak ve seni anlatmak için bir araya geldiler. Kabul buyurun efendim." diye konuştu.

'ALLAH’A HAMT ETMEMİZ GEREKEN BİR YERDEYİZ'

İlahiyatçı yazar Doç. Dr. Reşit Haylamaz da konuşmasında, Efendimiz'in (sav) hayatından kesitler sundu. Efendiler Efendisi'nin âlemlere rahmet olarak dünyaya geldiğini ifade eden Haylamaz, Hz. Peygamber'in hayatının diyalog içinde geçtiğini vurguladı. Bugün, hizmet hareketinin diyalogla öne çıkması nedeniyle ‘diyaloğa’ bile düşman olanlar bulunduğunu belirten Haylamaz, hizmet hareketi'ne ‘Paralel’ denmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: "Birileri kötülük için ‘paralel’ dedi. Bir paralellik varsa bu dava Asr-ı Saadet’in paralelidir. Bu Hizmetin hiçbir meselesi yoktur ki Peygamber Efendimiz'in bir sözüne, bir takdirine dayalı olmasın. Allah’a hamt etmemiz gereken bir yerdeyiz."

Peygamber Efendimiz’in(sav) hayatı boyunca insanlarla temas halinde bulunduğunu kaydeden Haylamaz, "Peygamber Efendimiz’in(sav) gösteremezsiniz, dininden dolayı, inancından dolayı irtibatını kestiği bir tane adam yoktur. Kabilesinden, şehrinden, ailesinden dolayı irtibatını kestiği, üzerini çizdiği, kapıyı yüzüne kapattığı kimse yoktur. Olsaydı kazanamazdı kimseyi." değerlendirmesinde bulundu.