Kahramanmaraş OSB'de yer kalmadı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karakaküçük,  kentin girişimcilerinin yanı sıra son yıllarda başka kentlerden gelen yatırımcılarında cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, “Bu sevindirici bir gelişme. Ancak, OSB'mizde yer kalmadı. Bu nedenle çalışmaları süren yeni OSB ile kentimizde daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve ekonomiye katkı söz konusu olacak” dedi. Karaküçük, Kahramanmaraş'ta 2005 yılında 46 bin olan istihdamın,  bugün 110 bin olduğunu vurgulayarak, yeni yatırımlarla bunun daha da artacağını kaydetti.

 İstikrarımız ile hedeflerimiz büyüyor

İstihdamdaki artışın 12 yıllık istikrarın bir neticesi olduğunu ifade eden Karaküçük, ''Kahramanmaraş olarak ülkenin ve ekonominin istikrarından yana olduğumuzu belirtmek istiyorum. Türkiye'nin hedefi 2023 vizyonunda 500 milyar  dolar ihracat yapmak. Kahramanmaraş sanayicileri ve iş adamları olarak, bizim belirlediğimiz hedef ise 5 milyar dolar. Bu hedeflere ulaşmak için daha fazla yatırım, üretim ve ihracat yaparak ekonomiyi büyütmemiz gerekiyor'' dedi.

Kahramanmaraş katma değerini artıracak

 Kahramanmaraş Tomsuklu Bölgesinde yaklaşık 5 bin dönüm arazi üzerine kurulacak yeni Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu belirten KMTSO Başkanı Karaküçük, şöyle devam etti:

"Sanayi bölgemizin  bu yılın 3. çeyreğinde veya sonuna doğru kurulumunun tamamlanmış olacağını düşünüyorum.  Kahramanmaraş'ın yeni kurulan Sanayi Bölgesi  ile gerek yeni yatırımlar ve üretimler ile gerekse istihdam ve ihracatla katma değerini arttırarak daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum''