Büro mobilyalarıyla 2007 yılında Kahramanmaraş’ta satış yapmaya başlayan Karayağlı Ofis Mobilyaları, ofislerini farklı dizayn ettirmek isteyen müşterilerin çoğalması ile hızlı büyüme yakaladı. Şirket bugün Gaziantep’ten Adana’ya, Kilis’ten Hataya kadar 15 ile direkt satış yapıyor.

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA

Türkiye’de son yıllarda şıklığın, zarafetin simgesi olarak ofis mobilyaları rağbet görmeye başladı. Birbirinden farklı, desenleri alımlı şık ofis takımları, alıcısının hem bütçesine hem öz zevkine hitap ediyor. 2007 yılında bu açığı görerek sektöre dahil olan Karayağlı Ofis Mobilyaları sahibi Nusret Karayağlı, ofis mobilyalarının dününü ve bugününü anlattı.

Türkiye’de 15 ile direkt satış yaptıklarını belirten Nusret Karayağlı, KDV indirimi ile birlikte ofis malzemesi almak isteyen ve bunu erteleyen herkese çağrı yaptı. KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indiğini ve müşteriye özel indirimlerinin olduğunu belirten Karayağlı: “Öncelikle Berat Albayark’a çok teşekkür ediyoruz. Sektörümüze ciddi mandana destek verdiği için. KDV’nin yüzde 18’den 8’e inmesi çok iyi. Ciddi manada bir düşüş oldu. Zaten biz kendimiz, fiyatları mümkün olduğu kadar. Düşük karlar ile vermeye çalıyoruz. Nihayetinde hem sektörümüz canlansın, daha ileriyi gitsin diye. Vatandaşlarımızdan beklentimiz bu yüzde 10’luk KDV indirimi daha iyi değerlendirip ihtiyaçları doğrultusunda, ertelemeden, daha erken, daha kısa sürede ürünlerini alıp işine başlasın” dedi

HERKES İŞİNİ KURSUN

Nusret Karayağlı şöyle konuştu: “İş kurmak isteyen insanlar işini kuracak. İnsanlar ihtiyaçlarını öteliyor. İhtiyacı derken, işimi kuracağım ama belli bir zaman dilimi daha geçsin, ona göre hareket edeyim. Piyasanın canlı olduğunu hissedeyim arzusundalar. Sayın Bakanımızın vermiş olduğu destekler ile daha kısa sürede bu canlılığın olması bekliyoruz. Beklediğimiz gibi de olacak.

TERCİH ÖNEMLİ

İhtiyaç noktasında insanlar ofis malzemeleri noktasında, yapmış olduğu işin kapasitesine göre, mevcut ofisinin durumuna göre tercih ediyor. Küçük ofise büyük masa yerine, yakışan, işine yakışan ofisler tercih etmeli. Bir fabrikatörün daha ağır, görseli daha düzgün ürünleri tercih etmesi gerek. Avukatların daha ağır takımlar, daha ofise değer katacak ürünler tercih ediyor. Bizim sektörümüz de genel de şu vardır. Patron, patron takımı alır. Personel ona göre daha mütevazi bir takım alır. Bizde gruplandırma bu şekilde. Şef, şe masa takımı alır. Müdür, müdür masa takımı şeklinde. Bizde her kesime hitap eden ürünlerimiz mevcut. Bugün bin TL’ye, 10 bin TL’ye, 50 bin TL’ye de masa takımı var. Bunu herkes kendi ihtiyaç noktasında, ofisinin durumuna göre belirliyor.

BURAYA GELEN VATANDAŞ ELİ BOŞ DÖNMEZ

Ben şahsım olarak müşterinin ihtiyacını belirlediği noktada geri döndürme şansımız yok. Yeter ki ürünümüzü beğensin. Kahramanmaraş’ta ki diğer firmalarımızdan fiyat alsın gezsin, ondan sonra benim yanıma gelsin isterim. Ben son noktayı burada koymak isterim. Satış noktasında. Müşterilerimden hep onu talep etmişimdir. Sektördeki herkesi gezin, fiyat noktasında yapmamız gereken ne varsa ben zaten gerekeni yaparım. Bugün birçok firmanın bayiliğini yapıyoruz. Bizde toptan ve perakende olduğu için, biz her şekilde müşterimize cevap verebiliriz. Tasarruf tedbirlerinden benim beklentim devletimiz kendi tasarrufunu yapması. Benim asıl beklentim 2019 yılında reel sektörü canlanması noktasında, ciddi finansa sağlamasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunu özellikle vurguladı. 1-2 ay müsaade edin diye. Ben inanıyorum 2019 yılında reel sektör daha da canlanacak ve çark daha hızlı dönecek”

HABER46 Haber Merkezi