Kahramanmaraş'ta 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce KAFUM alanında düzenlenen İnsan Kaynakları istihdam fuarı, 62 firmanın katılımıyla açıldı.

2 gün sürecek olan fuarın açılışına katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin en güzel sanayileşmiş illerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye’de kalıcı istikrarın sağlanması için anayasa değişikliğinin önemli olduğunu ifade eden Dilipak, şunları kaydetti:

"Referandumun en güzel özelliği, Türkiye'de kalıcı istikrarın sağlanmış olmasıdır. Anayasa değişikliğinde sağlamak istediğimiz şey kalıcı istikrarın sağlanmasıdır. İşverenimiz, sanayicimiz ve girişimcimiz bir yatırımı yaparken şunu değerlendiriyor. 6 yıl ile 10 yıl arasında bir işletme kendini amorti ediyorsa bu işletme rantabldır. Dünya genelindeki ön görü bu. İşte kalıcı istikrarla Türkiye’de 5 yılda bir seçimin yapılmasıyla istihdam, iş gücünün ve işveren gücünün kat ve kat artacağını düşünüyoruz. 2023 hedefimiz Türkiye’de milli gelirin 25 bin dolara çıkmasıdır. Şu anda 11 bin dolar civarında, ama 25 bin dolara çıktığı zaman şu demektir. Maaşınız 2 kat daha artacak. İşte bunu düşünerek kararınızı verin."

K.MARAŞ İŞ VE İSTİHDAM FUARI FOTOĞRAFLAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye'nin büyük yer altı kaynaklarına sahip olmadığını, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin insan kaynağı olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yatırımlar yapmaya çalıştıklarını ifade eden Erkoç, "İlimizin başta alt ve üstyapı yatırımları olmak üzere büyük yatırımlara ihtiyacı var. Bunları da hükümetimizle yapmaktayız. İnşallah bu yıl Kahramanmaraş'ımıza 1 milyar lira civarında para harcayacağız. Bu sayede şantiye ve işletmelerimiz de iş imkanları olacak." diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce de fuarın iş verenlerle arayanları bir araya getirdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından ilde en fazla istihdam sağlayan firmalara plaket verildi.