Kurban Bayramı öncesinde Kahramanmaraş’ın tarihi bıçakçılar çarşısında bıçak, mangal, et satırı, şiş, kömürü gibi Kurban Bayramı'na özgü ürünler satan iş yerlerinde yoğunluk yaşanıyor. Kurbanlıklarını alan vatandaşlar, bir yandan da kesecekleri bıçakları hazırlama telaşına düştü. Yeni bıçak alanların yanı sıra birçok kişi de eski bıçaklarını bileğletmeyi tercih ediyor. Demircilik ve bıçak sanatının geçmişi uzun yıllara dayandığı çarşıda, maharetli ustalar mutfak, kurban, çakı ve avcı bıçağı gibi birçok bıçak çeşidini ustalıkla şekillendiriyor. 
Kurban Bayramı nedeniyle bıçağa talebin arttığını dile getiren 35 yıllık bıçak ustası Ökkeş Çokparlamış, "7 göbektir mesleğimizi devam ettiriyoruz. Önümüz kurban bayramı, bıçakları bilemekle meşgulüz. Bıçağın fiyatı sapına ve ebadına göre değişiyor. Fiyatlar, küçükbaşta 10 ile 25 arası, büyükbaşta ise 20 ile 40 lira arasında değişiyor." diye konuştu.