Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Pınarbaşı’ndaki restoranın tahliye edilmesi ile ilgili, “Milletin malını kimseye vermeyeceğiz. Pınarbaşı’nı özel işletmelere teslim etmeyip tamamen kendi imkanlarımızla vatandaşımızın hizmetine sunacağız”dedi.

Gürbüz, “Söz konusu tebliğdeki düzenlemeyle beraber, Elbistan Belediyesi olarak yeni bir işlem tesis ettik. Burada işgale son verdik” denildi.

Restoranın bulunduğu bölgenin ‘yeşil alan’ statüsünde olduğunu kaydeden Başkan Gürbüz, tahliye işlemine ilişkin yasalar ve mevzuatlar doğrultusunda hareket edildiğini aktardı.

Gürbüz “Milli Emlak Genel Tebliği’nde de bu konuda yapı kullanım izin belgesi alanlara satılmayacak yerler başlıklı 8.madde var. İmar planında yeşil alan olarak ayrılan yerlerdeki yapılar satılmayacak ibaresi geçiyor. Burası da o kapsamda satışı mümkün değil. İşgalci konumundaki işletmeci, burayı satın alabileceğini dolayısıyla burayla ilgili imar barışından faydalanarak bir takım belgeler aldığını ve kendisine satışın mümkün olduğunu söyleyerek burayı terk etmiyordu. Yeni çıkan bu düzenleme ile yeşil alanın artık özel şahıslara satışı mümkün olmayacak hale geldiğinden bu şahsın talepleri de boşa düşmüş oldu” dedi.

Pınarbaşı’ndaki tek özel işletmenin de haziran ayı itibariyle faaliyetinin sonlandırılacağını bildiren Mehmet Gürbüz, şöyle konuştu: “Burasının, halkın kullanımına kamu idareleri tarafından açılması gerekliliği ilgili bir düzenleme var. Biz de bu doğrultuda işlem tesis ettik. İçerideki eşyaları çıkardık. Burasını işleten işgalci eşyaları teslim almak istemediğini söyledi. Biz de depomuzda tutacağız. Uzun yıllar kamuya ait olan bir yer, tamamen milletin kullanımına ait bir yeşil alan burası. Haksız bir şekilde işgalciler tarafından kullanılıyor. Gerekçeleri de ecrimisil ödemeleri. Ödedikleri rakamlar da bedava sayılacak nitelikte. Kamuya ödemesi gereken rakam tam olarak ödenmiyor hem de milletin kullanımında olması gereken bir yeri kendi özel işletmesi gibi kullanan bu şahıslar ne de geri adım atıyorlar. Elbistan’da buna benzer işgallerin son numunesiydi burası. Pınarbaşı’nda bundan sonra işgal kalmadı. Tamamen devletleşmiş oldu. Tamamen milletin kullanımına açılmış oldu. Bir tek kiracımız var. 6.ayda kirası doluyor ve onunla ilgili de gerekli yazışmalarımızı yaptık.” 

Gürbüz :”Devletin, milletin malını talan etmek isteyen herkese karşı bir savaş ilan ettik. Burada artık işgalci istemiyoruz. Buradan geri dönüş yok ve kimseye milletin malını vermeyeceğiz. Buradaki bütün alanlar, en ekonomik şekilde belediyemiz tarafından halkın kullanımına açılacak. Pınarbaşı’nı özel işletmelere teslim etmeyip tamamen kendi imkanlarımızla vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız. Korumasını, güvenliğini devlet olarak biz sağlayacağız. Vatandaşlarımıza da burada güvenli ve güvende olacaklarının taahhüdünü vereceğiz. Hiçbir sosyal kesim burada kendisini dışlanmış hissetmeyecek. Kendisine ait bir yer mutlaka bulacak” ifadelerini kullandı.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, önümüzdeki günlerde detayları kamuoyu ile paylaşılacak Pınarbaşı rekreasyon projesi için ‘yenilenme ve doğuşu simgeleyecek’ tanımlaması yaptı. Başkan Gürbüz, Elbistan için hayati önem arz eden bu rekreasyon projesine ilişkin, “Pınarbaşı’nın tamamen rekreasyon alanını yapacak yeni bir proje hazırladık. Bununla ilgili detayları da önümüzdeki günlerde halkımızla paylaşacağız. Doğayı korumak adına çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Bir yenilenmenin ve doğuşun simgeleneceği bir çalışma yapacağız”

(Kaynak-Elbistanın sesi)