Uzun yılllardır Kahramanmaraş Merkezde işlerini devam ettiren esnaflar, son zamanların en kötü dönemini yaşıyor.  Kahramanmaraş'ta çoğalan markalar ve dünyaca ünlü firmalar çarşı esnafının önünü kesiyor. Dolar yükseldiği zaman fiyatlarıda yükselten büyük firmalar, dolar düştükten sonra fiyatları düşürmemesi büyük bir ekonomik zararı beraberinde getiriyor. 

Haber46 Muhabirine açıklama yapan esnaf

Ekonominin artık düzelmesini istiyoruz, cadde olarak çok zor durumdayız. Dolmuş istikametleri zaten aldı başını gidiyor, vatandaşlar uzak geldiği için artık caddemize gelmiyor. 

Bundan 2 yıl önce herşey çok daha güzeldi. Her geçen gün kötüye gidiyoruz. Masraf durmak bilmiyor, kiralar aldı başını gidiyor.

VATANDAŞ PARASINI FAİZE YATIRIYOR!

Vatandaşlar ise alım gücü düştüğü için artık alışveriş yapmayı bıraktı. Kimse ihtiyacı dışında birşey almak istemiyor haklı olarak ve zaten herkes faizler yüksek olduğu için parasını faize yatırıp bekletiyor.

BÜYÜK TOPTANCI FİRMALARI FİYATLARI DÜŞÜRMÜYOR!

Vatandaşlarımız fiyatları bizim yüksek tuttuğumuzu zannediyor. Ancak öyle değil, alışveriş yaptığımız eski halin oradaki toptancılar halen fiyatları düşürmedi. Dolar düşeli aylar oldu ancak uyanıklık yapıp fiyatları yüksek tutuyorlar. 

33 TL'ye aldığımız salçayı şuanda 96 TL'ye alıyoruz. 

DENETLEME ŞART!

Çarşı esnafı olarak, büyük toptancılara bir denetmen gönderilmesi ve teftiş edilmesini istiyoruz. Onlar yüzünden bu duruma geldik.