Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, bir otelde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, çalıştayın, Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen insan kaynaklarının geliştirilmesi programı çerçevesince düzenlendiğini belirtti.
İSKEP Projesi'nin Türkiye'de sosyal içermenin gelişimine katkı sunulması, toplumun tüm kesimlerini içeren bir işgücü piyasası oluşması, yerel düzeyde sosyal uyum ve iyi yönetişimin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda uygulandığını dile getiren Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Bursa, Diyarbakır, Kayseri, Şanlıurfa, Trabzon, Van Büyükşehir Belediyeleri ile Kars Belediyesi, Ankara-Altındağ ve Keçiören, Bursa-Yıldırım ve Mersin-Toroslar ilçe belediyelerinde eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin hedef dezavantajlı grupları olan engelli bireyler, yoksullar ve çalışan çocukların aileleri istihdam edilebilirliklerini arttırabilmek için iş piyasasının ihtiyaçlarına uygun dalları belirlemek üzere çalışmalar yapılacaktır."

İş-Kur İl Müdürü Ali Yüce ise kurumlarının engelliler için yürüttüğü proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örnek'in moderatörlüğünde devam eden çalıştayda, İSKEP Proje Koordinatörü ve Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ve İSKEP İstihdam Uzmanı Nurgül Öğüt'ün sunumlarıyla devam etti.