Yardımcısı Ömer Adar, Kahramanmaraş'ın dondurma sayesinde iyi bir şansının olduğunu dile getirerek, bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.Kentte 10 bin tona kadar dondurma üretildiğini kaydeden Adar, bu rakamların üzerine çıkılması gerektiğini aktardı.Adar, "Kahramanmaraş'ın hak ettiği dondurma üretimi 100 bin tondur. Çünkü ülkemizde ve dünyada dondurma üretimi, dondurma tüketimi hızlı şekilde artıyor." dedi.Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli de çalıştay ve düzenleyecekleri dondurma festivaliyle Kahramanmaraş'ı marka bir şehir yapmak istediklerini söyledi.Kahramanmaraş'ın doğasıyla, kültürüyle, ekonomisiyle, şair ve yazarlarıyla geleceğin önemli bir şehri olmaya aday olduğunu kaydeden Erantepli, şöyle konuştu:"Bu muhteşem şehrin vazgeçilmez lezzetiyse dondurmadır. Dondurma dünyada en çok tüketilen ve çeşidi en fazla olan tatlıdır. Fakat bu tatlar arasında Kahramanmaraş dondurmasının özel bir yeri vardır. Kendine has aromasıyla Kahramanmaraş dondurması şehrimizin adıyla özdeşleşerek zamanla yerelden evrensele uzanmış, bu gün de adı ülke sınırları dışında bir sembol haline gelmiş kahramanlar diyarı, şairler ve yazarlar şehri olan Kahramanmaraşımız dondurma diyarı olarak da anılmaya başlamıştır."DOĞAKA İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı da Kahramanmaraş dondurmasının yerli ve yabancılar tarafından büyük beğeniyle tüketildiğini kaydetti.