Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından "21 Mayıs Dünya Süt Günü" dolayısıyla Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, programın açılış konuşmasında, düzenlenen etkinlikle süt tüketiminin önemine dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise süt ve süt ürünlerinin insan yaşamının devamı için tüketilmesi zorunlu olan protein, yağ, su, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri bir arada bulunduran tek hayvansal ürün olduğunu ifade etti.

Emiralioğlu, sofralara gelene kadar çeşitli evrelerden geçen hayvansal ürünlerin sağlık koşullarına dikkat edilerek güvenilir bir şekilde tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından süt ve süt ürünlerinin önemine dikkati çekmek için katılımcılara süt ve süt ürünleri dağıtıldı.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi ile Dulkadiroğlu Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu program, halat çekme, yoğurt yeme, çuval ve en güzel buzağı yarışmaları renkli görüntüler oluştururken,  halat çekme yarışında erkek rakiplerine karşı verdiği mücadele sonucu takımına galibiyeti kazandıran Safiye Kırkgeçit ile en güzel buzağı derecesini elde eden Hacı Güzel'e ait "alakız" programın ilgi odağı oldu.

Etkinlik, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

SÜT GÜNÜ ETKİNLİĞİ FOTOĞRAFLARI